Alles over Horecabedrijf-starten

Het team van restaurant Lutum, met in het midden Toby Sadettan

Restaurant Lutum groeit in eigen ritme: 'Overleven is nu belangrijk'

Gastheer Toby Sadettan, chefs Rik Veen en Roy Schipper zijn met z'n drieën eigenaar van restaurant Lutum in Wijk bij Duurstede. De gasten en de...

Horeca blijft aantrekkelijk: meer starters dan stoppers

Horeca blijft aantrekkelijk: meer starters dan stoppers

Er is momenteel veel aandacht in de media voor het aantal stoppers in het mkb. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal stoppers...

Het logo van bistrobar Babette in Eindhoven

Twee nieuwe 'bistrobars' in Eindhoven; tweede zaak De Rozario ook open

In Eindhoven opent op korte termijn bistrobar Babette, vlak buiten het centrum, aan de Hoogstraat. Babette wordt het zusje van de zaken Le Cozy en...

Solange Bogman. Foto-credits Marcel van Hoorn

Solange Bogman opent 3 zaken in 3 jaar: 'Ik startte gewoon'

Eigenlijk droomt Solange Bogman als tiener van een eigen bakkerij. Ze rondt met succes haar patisserieopleiding af aan de hotelschool in Hasselt en...

Deze horecazaken openden in april 2024

Deze horecazaken openden in april 2024

Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Misset...

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

De droom om een horecabedrijf te starten, blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook...

Van links naar rechts: Annet Potman, Rik Beumer, Theo Beuzel en Betsie Beuzel. Foto-credits: Anne van Tetske.

Heropening restaurant Langenbaergh onder leiding van chef-kok Rik Beumer

Langenbaergh in Laren (G) opent haar deuren in een nieuw jasje, onder de bekwame leiding van Rik Beumer. Een oude bekende, want hij heeft in het...

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

Bistro à Vin Somm. Foto-credits: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Bij Bistro à Vin Somm staat de sommelier in de keuken

Sascha Holzkämper heeft een achtergrond als sommelier bij topzaken als Beluga** en was zes jaar mede-eigenaar van een wijnbar in Amsterdam. Toen hij...

Brasserie Polderfabriek Leiderdorp open voor gasten

Brasserie Polderfabriek Leiderdorp open voor gasten

Het voormalige Informatiecentrum A4 onderging een complete metamorfose en huisvest nu Brasserie Polderfabriek.