terras top 100

terrastop100

Heeft u het beste terras van Nederland?
Misset Horeca is ook dit jaar weer op zoek naar het beste terras van Nederland. Mystery guests beoordelen uw bedrijf onder andere op uitstraling en gastvrijheid. Heeft u minimaal dertig terraszitplaatsen? Zijn uw medewerkers efficiënt en vlot? Schrijf u dan in voor de Misset Terras Top 100! Deelname aan de Misset Terras Top 100 kost €119 (excl. btw) voor abonnees van Misset Horeca: een investering die loont.

Wat krijgt u voor uw inschrijving? 

 • Kans op een plek bij de beste 100 terrassen van Nederland
 • Een mystery visit in het voorseizoen met rapportage (bepalend voor Top 100-ranking)
 • Een mystery visit in het hoogseizoen met rapportage  (meer info leest u hier)
 • Promotiemateriaal ten behoeve van de Publieksprijs gasten stemmen op uw terras via Facebook)
 • Een vergelijking van uw prestaties met die van andere deelnemers (benchmark)
 • Promotiemateriaal om uw Top 100-status kenbaar te maken aan uw gasten (raamsticker en gevelbordje)
 • De mogelijkheid een medewerker te nomineren voor ‘Parel van het Jaar'

Verdien uw investering terug!
Met de rapportages kunt u aan de slag om uw bedrijfsvoering te optimaliseren. Niet-abonnees van Misset Horeca betalen €169 (excl. btw) voor hun deelname. Zij ontvangen na inschrijving een proefaboonement op Misset Horeca die automatisch stopt na de bekendmaking van de Top 100. Uw investering verdient zich direct terug. Inschrijven is mogelijk vanaf nu tot 1 april.

Een feestelijke Top 100 bekendmaking
De Misset Terras Top 100-ranglijst wordt op 6 juli bij de winnaar van de vorige editie op feestelijke wijze bekendgemaakt.

» Download hier het officiële inschrijfformulier voor de Terras Top 100

» Download hier de criteria en onderzoeksplanning 

nieuws Terras Top 100 2014:

 • Ranglijst Terras Top 100 2014

  Ranglijst Terras Top 100 2014

  Zo'n vierhonderd terrassen dongen dit jaar mee voor de Terras Top 100. Uiteindelijk is het honderd van hen gelukt door te dringen tot de lijst. Welke zijn het en wat maakt hen zo goed? Bekijk hier de ranglijst van de Terras Top 100 2014.

 • Wollebrand wint Terras Top 100 2014

  Wollebrand wint Terras Top 100 2014

  Het beste terras van Nederland staat in Honselerdijk. Party- en Waterskicentrum Wollebrand is maandag 7 juli gehuldigd tijdens een feestelijk evenement bij de winnaar van 2013, De Boterlap in Harderwijk. Wollebrand liet Spaarne66 uit Haarlem en Boshuys Hermitage uit Oisterwijk nipt achter zich.

 • Tweede plek Terras Top 100 voor Spaarne66

  Tweede plek Terras Top 100 voor Spaarne66

  Het Haarlemse Spaarne66 is als tweede geëindigd in de Terras Top 100 2014. De jury was overdonderd door het vakmanschap en de warmte van het familiebedrijf van moeder Marianne en haar dochters Kim, Laura en Sophie.

 • Boshuys Hermitage terug in Terras Top 100 op drie

  Boshuys Hermitage terug in Terras Top 100 op drie

  Na de winst in 2010 mocht Boshuys Hermitage drie jaar plaatsnemen in de Eregalerij. Dit jaar doet het bedrijf van Dick en Laetitia van Ostaden weer mee, en hoe: een meer dan verdiende derde plek zorgt voor een glorieuze rentree in de Terras Top 100.

 • Het Hooihuis in Roosendaal prolongeert publieksprijs

  Het Hooihuis in Roosendaal prolongeert...

  Het Hooihuis in Roosendaal heeft voor de tweede keer op rij de Publieksprijs van de Terras Top 100 in de wacht weten te slepen. Dit werd bekendgemaakt tijdens het Terras Top 100-evenement, maandag 7 juli in Harderwijk.

 • Zoetelief op 28 hoogste nieuwe binnenkomer Terras Top 100 2014

  Zoetelief op 28 hoogste nieuwe binnenkomer...

  Het terras van Zoetelief uit 's-Hertogenbosch komt dit jaar de Terras Top 100 binnen op 28. Het is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer van 2014.

 • 71 plekken omhoog: Havenrijk snelste stijger Terras Top 100 2014

  71 plekken omhoog: Havenrijk snelste stijger...

  Met een stijging van liefst 71 plaatsen is restaurant Havenrijk uit Uitgeest de snelste stijger van deze Terras Top 100. Het bedrijf van Ricardo en Sacha Lubbes stond vorig jaar op plek 89 en stijgt nu door naar 18.

 • Het beste terras per provincie Terras Top 100 2014

  Het beste terras per provincie Terras Top 100 2014

  Ruim 400 inschrijvingen kwamen er dit jaar binnen voor de Terras Top 100 en alle provincies waren daarin vertegenwoordigd. In de uiteindelijke top-100 zijn elf provincies vertegenwoordigd. Alleen Groningen laat het afweten. De meeste terrassen in de lijst bevinden zich in Zuid-Holland (25) en Noord-Holland.

  2
 • Compleet overzicht van de Terras Top 100!

  Compleet overzicht Terras Top 100!

  Bekijk alle terrassen in de Terras Top 100 op deze interactieve kaart! Je kunt ook een kijkje nemen in de buurt via Google Street View en gericht zoeken via het balkje rechts bovenin.

 • Terras Top 100: bijzonderheden en opvallende feitjes

  Terras Top 100: bijzonderheden en opvallende...

  De Terras Top 100 kent ook dit jaar weer de nodige stijgers, dalers, opvallende namen en leuke wetenswaardigheden. We zetten ze even op een rijtje.

video's Terras Top 100 2014:

 • Terras Top 100-winnaar Wollebrand in 360 graden

  Terras Top 100-winnaar Wollebrand in 360 graden

  Op deze 360 graden foto ziet u alle hoogtepunten van Wollebrand Party- en Waterskicentrum: de winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100.

 • Video: sfeerverslag Terras Top 100 2014

  Video: sfeerverslag Terras Top 100 2014

  Aftellen van de nummer 100 naar de nummer 1 in gezelschap van de honderd beste terrassen van Nederland en dat op het winnende terras van vorig jaar, De Boterlap in Harderwijk. Kort gezegd waren dit de ingrediënten van de spannende onthulling van de Terras Top 100 van 2014 op maandag 7 juli. Beleef de sfeer van de middag mee met deze video.

  2
 • Videointerview: Judith en Barry Zwinkels over winnen Terras Top 100

  Videointerview: Judith en Barry Zwinkels over...

  Toen bekend werd dat ze gewonnen hadden, was de vreugde-explosie op het podium enorm. Eenmaal bijgekomen van alle ontlading en spanning vertellen Judtih en Barry Zwinkels voor de camera van Misset Horeca over het winnen van de Terras Top 2014.

 • Videointerview Spaarne66: 'Geven graag geluksmomentje'

  Videointerview Spaarne66: 'Geven graag...

  Oog voor detail, dat was de jury ook al opgevallen. Maar Sophie, Laura, Kim en Marianne Lemmers vertellen het ook voor de camera van Misset Horeca: 'We vinden het ook leuk om het zo te doen. Geven graag een geluksmomentje.' Het leverde het Haarlemse familiebedrijf Spaarne66 een verdiende tweede plek op.

 • Videointerview Boshuys Hermitage: 'We hebben 't goed gedaan'

  Videointerview Boshuys Hermitage: 'We hebben 't...

  'Als je weer mee mag doen en je wordt derde, heb je 't gewoon goed gedaan.' Dick en Laetitia van Ostaden mochten drie jaar in de Eregalerij van de Terras Top 100 bivakeren, na de winst in 2010. Dit jaar zijn ze terug, en hoe: een derde plek. Voor de camera van Misset Horeca vertellen ze over hun ervaringen.

 • Video: Havenrijk snelste stijger Terras Top 100

  Video: Havenrijk snelste stijger Terras Top 100

  Restaurant Havenrijk is de snelste stijger in de Terras Top 100 2014. Het bedrijf in Uitgeest stond in 2013 nog op plek 89 en maakt dit jaar een reuzensprong. Hoe groot die sprong precies is wordt op 7 juli pas bekend gemaakt tijdens de presentatie van de complete lijst. Misset Horeca ging met de camera naar de jachthavens van Uitgeest om de eigenaren Ricardo en Sacha Lubbes te verrassen.

 • Video: Zoetelief hoogste nieuwe binnenkomer Terras Top 100

  Video: Zoetelief hoogste nieuwe binnenkomer...

  Het eerste tipje van de sluier is gelicht: Zoetelief uit 's-Hertogenbosch is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Terras Top 100. Misset Horeca overviel eigenaar Roel Huesmann met de camera en verraste hem met het nieuws en de oorkonde. De complete lijst wordt maandag 7 juli onthuld.

 • Video: Deelnemers motiveren inschrijving Terras Top 100

  Video: Deelnemers motiveren inschrijving Terras...

  De Misset Horeca Terras Top 100 is in volle gang. Ruim tweehonderd bedrijven hebben zich al ingeschreven en diverse mystery guests zijn het land ingestuurd. Inschrijven kan nog tot en met 1 april. Waarom zou u meedoen? En wat haalt u er uit? Drie deelnemers, van restaurant Zeyn, hotel The Grand en restaurant Stan & Co, leggen uit waarom zij meedoen.

 • Video: deelnemers over de Terras Top 100 2014

  Video: deelnemers over de Terras Top 100 2014

  Ieder jaar schrijven honderden bedrijven hun terrassen weer in voor de Misset Horeca Terras Top 100. Maar waarom doen ze dat? En wat hopen ze ermee te bereiken, behalve natuurlijk die felbegeerde eerste plek? Drie deelnemers aan de Terras Top 100 vertellen voor de camera van Misset Horeca wat hun motivatie is. En voor wie zich nog niet heeft ingeschreven: dat kan nog tot en met 1 april op www.missettterrastop100.nl.

foto's Terras Top 100 2014:

 • Foto's: Terras Top 100: trotse winnaars en bloemen

  Foto's: Terras Top 100: trotse winnaars en bloemen

  Dat je nog lang kan nagenieten van een notering in de Terras Top 100, blijkt uit de vele foto's die we toegezonden kregen. Bloemen, taarten, trotse ondernemers en fraai ingelijste oorkondes. Het terrasseizoen 2014 is in volle gang en bijgaande ondernemers maken optimaal gebruik om met hun notering in de lijst met de beste 100 terrassen te pronken.

 • Fotoreportage: uitreiking Terras Top 100 2014

  Fotoreportage: uitreiking Terras Top 100 2014

  Een stralende zon, een uitgelaten sfeer en gelukkig veel lachende gezichten. De Terras Top 100 2014 is maandag 7 juli bekend gemaakt tijdens een feestelijk evenement bij De Boterlap in Harderwijk, de winnaar van vorig jaar. Naast de nummer 1, Wollebrand, werden ook de winnaar van de Publieksprijs, de Provinciewinnaars, de snelste stijger en de hoogste nieuwe binnenkomer in het zonnetje gezet. Maar het was sowieso een feest voor de honderd beste terrassen van Nederland.

 • Foto's: zo wordt winst Terras Top 100 gevierd

  Foto's: zo wordt winst Terras Top 100 gevierd

  Taarten, gepimpte Facebook-pagina's, dolle tweets en ouderwetse feest- en juichfoto's. De deelnemers van de Terras Top 100 2014 zijn dolgelukkig met hun behaalde plekken en vieren dit dan ook. Wij maakte een rondje langs de social media van alle honderd bedrijven en kwamen tot deze collage.

 • Foto's: Terras Top 100-winnaars in beeld

  Foto's: Terras Top 100-winnaars in beeld

  De bedrijven die boven in de Terras Top 100 eindigen, staan altijd vol in de schijnwerpers. Dit jaar was er tijdens de bekendmaking van de lijst ook ruime aandacht voor de Provinciewinnaars, de snelste stijger en de hoogste nieuwe binnenkomer. Een overzicht in foto's.

 • Terras Top 100-winnaar Wollebrand in 360 graden

  Terras Top 100-winnaar Wollebrand in 360 graden

  Op deze 360 graden foto ziet u alle hoogtepunten van Wollebrand Party- en Waterskicentrum: de winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100.

ranglijsten Terras Top 100:

 • Ranglijst Terras Top 100 2014

  Ranglijst Terras Top 100 2014

  Zo'n vierhonderd terrassen dongen dit jaar mee voor de Terras Top 100. Uiteindelijk is het honderd van hen gelukt door te dringen tot de lijst. Welke zijn het en wat maakt hen zo goed? Bekijk hier de ranglijst van de Terras Top 100 2014.

 • Terras Top 100 2013

  Terras Top 100 2013

  Dit zijn ze dan: de beste terrassen van Nederland. Uit de honderden inzendingen zijn deze honderd uiteindelijk overgebleven. Diverse mystery visits gingen aan de samenstelling van deze lijst vooraf en de juryleden zijn het uiteindelijk over de volgende ranking eens geworden. Klik op de naam van een bedrijf om het bijbehorende verslag te lezen.

 • 001_food-image-1034279

  Terras Top 100 2012

  Ruim zeshonderd bedrijven schreven zich dit jaar in voor de verkiezing van het beste terras van Nederland. Na een aantal voorrondes werd de definitieve ranglijst bepaald. Bekijk hier de complete ranglijst.

 • 001_food-image-HOR056689I01

  Terras Top 100 2011

  Voor de vierde keer presenteert Misset Horeca de Terras Top 100 powered by Lipton Ice Tea. Trotse nummer 1 is Paal 10 in Ouddorp, gevolgd door Zeelust in Westenschouwen op de tweede en Fraans-Marie in Albergen op de derde plaats. Bekijk hier het volledige overzicht van de honderd beste terrassen.

  6
 • 001_food-image-HOR056150I01

  Terras Top 100 2010

  De Misset Horeca Lipton Ice Tea Terras Top 100 komt tot stand op basis van omzetcijfers, de sfeer en de kwaliteit van het bezoek door mystery guests. Bekijk hier de ranglijst.

  18