terras top 100

terrastop100

Heeft u het beste terras van Nederland?
De Misset Terras Top 100 is vernieuwd en nu voor alle deelnemers aan het onderzoek aantrekkelijk. Dus: zijn uw medewerkers efficiënt, vlot en gastvrij en serveert u producten van topkwaliteit? Schrijf u dan nú in voor de Misset Terras Top 100.

Wat kunt u van de vernieuwde Misset Terras Top 100 verwachten?

Misset Horeca biedt alle deelnemers aan het onderzoek meer dan een kans op een plek in de top 100, namelijk:

 • Mystery visit in het voorseizoen met rapportage
 • Mystery visit in het hoogseizoen met rapportage
 • Afspiegeling van uw eigen prestaties tegen de onderzoeksresultaten van de Misset Terras Top 100 van de afgelopen vijf jaar met rapportage.

Verdien uw investering terug!
Uw investering voor deelname aan de Misset Terras Top 100 inclusief de rapportages bedraagt €99 per deelnemend terras. Met de rapportages kunt u direct aan de slag om de bedrijfsvoering van uw terras te optimaliseren en uw investering terug te verdienen.

Direct aanmelden

nieuws Terras Top 100 2014 en 2013:

 • Terras Top 100 2014: al meer dan 200 inschrijvingen

  Terras Top 100 2014: al meer dan 200...

  De inschrijving voor de Terras Top 100 2014 is nog geen drie weken open en de mystery visitors kunnen hun borst natmaken. Het aantal aanmeldingen zit inmiddels ruim boven de tweehonderd. Inschrijven kan nog tot en met dinsdag 1 april.

 • De Boterlap: 'Nooit gedacht dat dit mogelijk was'

  De Boterlap: 'Nooit gedacht dat dit mogelijk was'

  De Boterlap uit Harderwijk heeft naar eigen zeggen niets geks gedaan om de Terra Top 100 te winnen. 'Wij doen gewoon wat wij denken dat goed is,' zeggen de drie eigenaren Gert Boonen, Merijn van de Beek en Omar Dahak na afloop van de onthulling tegen Misset Horeca. 'We werken gastgericht, snel en met veel plezier in ons werk.'

 • Raymond Prinsen: 'Trots, maar nummer 1 was leuker geweest'

  Raymond Prinsen: 'Trots, maar nummer 1 was...

  Raymond Prinsen, mede-eigenaar van Bistro de Olliemölle is 'zo trots. Vooral zo trots op mijn mensen die deze prestatie – twee jaar achter elkaar op nummer twee in de Terras Top 100 – hebben geleverd. Maar nummer 1 was leuker geweest...'

 • Slavante gaat met team naar Disneyland Parijs

  Slavante gaat met team naar Disneyland Parijs

  Slavante uit Maastricht gaat met het team naar Disneyland Parijs. Dit is de beloning voor de topprestatie die het team geleverd heeft. Vorig jaar op nummer 19 en nu op 3. Ondernemer Cees Stiphout weet nog niet met welke beloning hij zijn team gaat motiveren om volgend jaar te winnen.

 • Mark de Wit, Luuk de Man en Koen Bakker van Het Hooihuis in Roosendaal met de Publieksprijs.

  Het Hooihuis: 'Eigenlijk gewoon gewonnen'

  Restaurant Brasserie Het Hooihuis won op maandag 1 juli de allereerste Publieksprijs van de Terras Top 100. 'Eigenlijk hebben wij gewoon gewonnen,' zegt ondernemer Koen Bakker. Ook de vakjury constateerde vooruitgang bij Het Hooihuis; het bedrijf maakte de sprong van 32 naar nummer 8.

 • Terras van Hotel Galamadammen in Koudum.

  Best scorende hotels uit de Terras Top 100

  Op maandag 1 juli heeft Misset Horeca de Terras Top 100 voor 2013 bekendgemaakt. Het best scorende hotel in deze ranglijst is Moeke Mooren in Appeltern op plek 16. Andere topper is Galamadammen in Koudum. Dit hotel komt nieuw binnen op positie 29. Andere hotels in de ranglijst The College Hote, Hotel Kasteel TerWorm van Van der Valk en het Palace hotel in Noordwijk.

 • Nog geen zestiende, maar goed op weg

  Galamadammen stormt Terras Top 100 binnen

  Het Friese Galamadammen is maandag 1 juli gehuldigd als hoogste nieuwe binnenkomer in de Terras Top 100 2013. Gevraagd naar de prognose antwoorde restaurantsupervisor Karin Steffens 'Zestiende'. Het werd een 29e plek, maar zo heeft het Koudumse bedrijf weer iets om naar te streven voor komend jaar.

 • 'Wij zijn sowieso winnaars'

  'Wij zijn sowieso winnaars'

  Tijdens het Terras Top 100-event in Baarn is Restaurant Berrisz gehuldigd als snelste stijger in de Misset Horeca Terras Top 100 2013. Het Stellendamse bedrijf steeg van 98 naar 5. Eigenaar Jean-Paul de Jongh: 'Wij zijn sowieso winnaars.'

 • De Boterlap Harderwijk wint Terras Top 100 2013

  De Boterlap Harderwijk wint Terras Top 100 2013

  De Terras Top 100 van Misset Horeca wordt in 2013 voor de tweede keer aangevoerd door De Boterlap in Harderwijk. Dit is maandag 1 juli bekend gemaakt op het terras van Eemlust in Baarn, de winnaar van vorig jaar. In 2009 had De Boterlap ook al het beste terras van Nederland. De drie jaren daarna nam het terras plaats in de Eregalerij.

  3
 • Bistro de Olliemölle op 2 in Terras Top 100 2013

  Bistro de Olliemölle op 2 in Terras Top 100 2013

  Bistro de Olliemölle in Borculo van Raymond Prinsen en Gea Meppelink staat – net als vorig jaar – op nummer twee in de Terras Top 100 van Misset Horeca. De jury roemt de prachtige plek in Borculo aan het water van de oude Berkel met zicht op twee houten waterraderen. Lof krijgt ook het personeel: 'prima en ervaren. Eten, wijn en de borrelhapjes zijn uitstekend.'

 • Slavante Maastricht op 3 in Terras Top 100 2013

  Slavante Maastricht op 3 in Terras Top 100 2013

  Het terras van Buitengoed Slavante in Maastricht staat in 2013 op nummer drie in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Dit is maandag 1 juli bekendgemaakt bij Restaurant Eemlust in Baarn. In de competitie van vorig jaar stond Slavante op nummer 19. Een verbetering van maar liefst 16 plaatsen.

 • Galamadammen hoogste nieuwe binnenkomer Terras Top 100

  Galamadammen hoogste nieuwe binnenkomer op 29

  Restaurant Galamadammen is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Misset Horeca Terras Top 100 van 2013. Het bedrijf uit het Friese Koudum komt dit jaar met stip binnen op 29. Dit is maandag 1 juli bekend gemaakt bij restaurant Eemlust in Baarn, de winnaar van vorig jaar.

 • Berrisz snelste stijger Terras Top 100

  Berrisz snelste stijger Terras Top 100

  Restaurant Berrisz is de snelste stijger in de Misset Horeca Terras Top 100 2013. Tijdens de bekendmaking van de lijst, maandag 1 juli, bleek het Stellendamse bedrijf liefst 93 plekken gestegen van 98 naar 5.

video's Terras Top 100 2014 en 2013:

 • Video: Deelnemers motiveren inschrijving Terras Top 100

  Video: Deelnemers motiveren inschrijving Terras...

  De Misset Horeca Terras Top 100 is in volle gang. Ruim tweehonderd bedrijven hebben zich al ingeschreven en diverse mystery guests zijn het land ingestuurd. Inschrijven kan nog tot en met 1 april. Waarom zou u meedoen? En wat haalt u er uit? Drie deelnemers, van restaurant Zeyn, hotel The Grand en restaurant Stan & Co, leggen uit waarom zij meedoen.

 • Video: deelnemers over de Terras Top 100 2014

  Video: deelnemers over de Terras Top 100 2014

  Ieder jaar schrijven honderden bedrijven hun terrassen weer in voor de Misset Horeca Terras Top 100. Maar waarom doen ze dat? En wat hopen ze ermee te bereiken, behalve natuurlijk die felbegeerde eerste plek? Drie deelnemers aan de Terras Top 100 vertellen voor de camera van Misset Horeca wat hun motivatie is. En voor wie zich nog niet heeft ingeschreven: dat kan nog tot en met 1 april op www.missettterrastop100.nl.

 • Video: sfeerverslag Misset Horeca Terras Top 100 2013

  Video: sfeerverslag Misset Horeca Terras Top...

  De bekendmaking van de Terras Top 100 2013 vond dit jaar plaats bij Restaurant Eemlust in Baarn, de winnaar van vorig jaar. Tijdens dit evenement werd de Boterlap uit Harderwijk gehuldigd als winnaar. Galamadammen uit Koudum was op plek 29 de hoogste nieuwe binnenkomer en restaurant Berrisz uit Stellendam was de snelste stijger van 98 naar 5. De publieksprijs was voor Het Hooihuis in Roosendaal. Een sfeerverslag.

  1
 • Video: De Boterlap: 'We doen niets geks'

  Video: De Boterlap: 'We doen niets geks'

  De Boterlap in Harderwijk heeft op 1 juli 2013 voor de tweede keer de Terras Top 100 van Misset Horeca gewonnen. Hoe ze dit hebben gepresteerd, doet mede-eigenaar Gert Boonen in het video-interview uit de doeken. Zijn tip: 'Elk terras in Nederland moet meedoen. Wij hebben gewonnen door gewoon ons ding te doen. We doen niets geks. We zijn gastgericht, werken snel en hebben plezier in ons werk.'

 • Video: 'Olliemölle is Joop Zoetemelk van Terras Top 100'

  Video: 'Olliemölle is Joop Zoetemelk van Terras...

  Bistro de Olliemölle uit Borculo is dit jaar - net als vorig jaar - op nummer twee geëindigd in de Terras Top 100. Mede-eigenaar Raymond Prinsen is misschien ietwat teleurgesteld, maar ook reuze trots. 'Op ons team. Zij hebben dit weten te bereiken. Twee keer op twee, dat is supergoed. En weet je wat: we doen volgend jaar gewoon weer mee! En dat mag de nummer één niet.'

 • Video: Slavante op 3 in Terras Top 100 door gemotiveerd personeel

  Video: Slavante op 3 in Terras Top 100 door...

  Buitengoed Slavante staat op nummer drie in de Terras Top 100 2013 van Misset Horeca. Vorig jaar stond het terras op nummer 19. Eigenaar Cees Stiphout verklaart het succes door gemotiveerd personeel. Die motivatie stimuleert hij weer door het team leuke uitjes in het vooruitzicht te stellen bij betere prestaties.

 • Video: Berrisz verrast als snelste stijger in Terras Top 100

  Video: Berrisz verrast als snelste stijger in...

  Restaurant Berrisz uit Stellendam maakt dit jaar de grootste sprong in de Terras Top 100. We houden nog even voor ons op welke plek ze geëindigd zijn, maar vorig jaar stond het bedrijf nog op 98 en dit jaar stormen ze de top 10 binnen. De gehele lijst wordt bekend gemaakt tijdens het Misset Horeca Terras Top 100 Event. Dat wordt gehouden op 1 juli, op het terras van de winnaar van 2012, restaurant Eemlust in Baarn.

 • Terras Top 100 verrassingsbezoek

  Terras Top 100 verrassingsbezoek

  Misset Horeca stelt ieder jaar een lijst samen met de beste terrassen van Nederland, de Terras Top 100. Dit jaar gaan we voor het eerst, voorafgaand aan de uitreiking, op pad om de snelste stijger en de hoogste nieuwe binnenkomer te verrassen met een bloemetje en een oorkonde. Ze weten van niks en denken dat we voor 'een quootje' komen. De hoogste nieuwe binnenkomer is dit jaar Galamadammen, in het Friese Koudum.

 • Video: Guido Demmers over winnen Terras Top 100

  Video: Guido Demmers over winnen Terras Top 100

  Guido Demmers mocht niet ontbreken tijdens het Misset Terras 2.0 Event in het Inspirium in Breda. Samen met zijn moeder en zijn twee broers is hij eigenaar van restaurant & rederij Eemlust in Baarn, dat in 2012 werd uitgeroepen tot winnaar van de Terras Top 100. Maandag 25 februari voorzag hij zijn collega’s van tips, maar was hij zelf ook aanwezig om nieuwe tips op te doen. Misset Horeca haalde hem voor de camera om ook even terug te blikken op de nummer 1-positie en de gevolgen die dat met zich mee bracht.

 • Video met Olaf Molenaar: meer omzet met social media

  Video met Olaf Molenaar: meer omzet met social...

  Olaf Molenaar (@olafmolenaar) was maandag 25 februari keynote-spreker tijdens het Misset Terras 2.0 Event. In het Inspirium in Breda nam hij de driehonderd aanwezige ondernemers mee in de wereld van de online marketing. Molenaar, ook docent aan Hogeschool Windesheim in Zwolle, liet met concrete voorbeelden zien hoe meer omzet te halen is door de inzet van sociale media en gaf tips aan zowel de beginner als de gevorderde. Voor de camera van Misset Horeca vat hij zijn presentatie samen.

 • ‘Als je meedoet, wil je Terras Top 100 ook winnen’

  ‘Als je meedoet, wil je Terras Top 100 ook winnen’

  ‘Commercieel is het misschien wel interessanter om elk jaar in de top 5 te staan, maar als je meedoet dan wil je winnen.’ Rogier Demmers vat daarmee in één zin samen hoe hij, zijn broers Guido en Elgar en moeder Maaike Mol restaurant Eemlust in Baarn runnen. Maandag 2 juli hoorden ze dat ze in 2012 op plek één staan in de Terras Top 100 van Misset Horeca.

foto's Terras Top 100:

 • Bij Alexander Beachclub in Noordwijk lieten ze een prachtige taart ontwerpen om hun 32e plek in de lijst te vieren.

  Foto's: horeca viert notering Terras Top 100

  Voor veel bedrijven is de notering in de Misset Horeca Terras Top 100 een feestje waard. Op diverse sociale media werden foto's geplaatst of trots melding gemaakt van deelname aan de verkiezing. Een kleine bloemlezing.

 • Foto's bekendmaking Terras Top 100 2013

  Foto's bekendmaking Terras Top 100 2013

  Bar Brasserie de Boterlap in Harderwijk is maandag 1 juli gekroond tot winnaar van de Terras Top 100 van Misset Horeca. De bekendmaking vond plaats op het terras van Restaurant Eemlust in Baarn - de winnaar van 2012. Dagvoorzitter Erik van Muiswinkel bouwde de spanning op door af te tellen van 100 naar de nummer 1. Op twee staat Bistro de Olliemölle in Borculo, Buitengoed Slavante in Maastricht staat op drie. Bekijk hier de beelden van de bekendmaking.

 • Foto's: Boterlap winnaar Terras Top 100 2013

  Foto's: Boterlap winnaar Terras Top 100 2013

  De Boterlap in Harderwijk is maandag 1 juli bekroond als horecabedrijf met het beste terras van Nederland. Het terras van De Boterlap is de nieuwe aanvoerder in de Terras Top 100 van Misset Horeca van 2013. Ook in 2009 won De Boterlap deze competitie. Bekijk hier beelden van het winnende terras.

 • Foto's De Olliemölle - nr 2 Terras Top 100

  Foto's De Olliemölle - nr 2 Terras Top 100

  Bistro de Olliemölle uit Borculo staat op nummer twee in de Terras Top 100 2013 van Misset Horeca. Het bedrijf scoort hoge ogen bij de jury: kwaliteit voert er in alles de boventoon. Bekijk hier beelden van dit Achterhoekse terras over twee verdiepingen aan het water van de oude Berkel.

 • Foto's Slavante - nr 3 Terras Top 100

  Foto's Slavante - nr 3 Terras Top 100

  Buitengoed Slavante in Maastricht staat met haar terras op nummer drie in de Terras Top 100 van Misset Horeca van 2013. 'Locatie en uitzicht prachtig, maar de kwaliteit is even zo hoog. Personeel vriendelijk en gastvrij en werkt met overduidelijk plezier,' luidt het juryrapport. Bekijk hier beelden van de nummer drie uit de Terras Top 100.

ranglijsten Terras Top 100:

 • Terras Top 100 2013

  Terras Top 100 2013

  Dit zijn ze dan: de beste terrassen van Nederland. Uit de honderden inzendingen zijn deze honderd uiteindelijk overgebleven. Diverse mystery visits gingen aan de samenstelling van deze lijst vooraf en de juryleden zijn het uiteindelijk over de volgende ranking eens geworden. Klik op de naam van een bedrijf om het bijbehorende verslag te lezen.

 • 001_food-image-1034279

  Terras Top 100 2012

  Ruim zeshonderd bedrijven schreven zich dit jaar in voor de verkiezing van het beste terras van Nederland. Na een aantal voorrondes werd de definitieve ranglijst bepaald. Bekijk hier de complete ranglijst.

 • 001_food-image-HOR056689I01

  Terras Top 100 2011

  Voor de vierde keer presenteert Misset Horeca de Terras Top 100 powered by Lipton Ice Tea. Trotse nummer 1 is Paal 10 in Ouddorp, gevolgd door Zeelust in Westenschouwen op de tweede en Fraans-Marie in Albergen op de derde plaats. Bekijk hier het volledige overzicht van de honderd beste terrassen.

  6
 • 001_food-image-HOR056150I01

  Terras Top 100 2010

  De Misset Horeca Lipton Ice Tea Terras Top 100 komt tot stand op basis van omzetcijfers, de sfeer en de kwaliteit van het bezoek door mystery guests. Bekijk hier de ranglijst.

  18

terrastips:

 • Terrastoppers: gerechten die scoren

  Terrastoppers: gerechten die scoren

  Appeltaart, bittergarnituur, saté, tosti en de club sandwich. Dat zijn de 
vijf gerechten die gedurende het afgelopen terrasseizoen hoge ogen gooiden. Zo blijkt uit een recent onderzoek bij bedrijven in de Misset Horeca Terras Top 100. Zo serveer je ze met succes.

 • Tien manieren om zwerfvuil te lijf te gaan

  Tien manieren om zwerfvuil te lijf te gaan

  Niks is zo storend als een rommelig terras. Het schrikt gasten af om plaats te nemen. Vooral zwerfvuil blijkt een boosdoener. Tien tips voor een opgeruimd terras. Zo stimuleert u personeel en gast om het 'buitengebied' rond uw zaak op te ruimen.