Artikel

Paneren van vis

0 15084 Algemeen

Een goudbruin knapperig korstje geeft vis vaak net iets meer smaak. Bovendien oogt het ook wat smakelijker. De korst zorgt er voor dat smaakvolle sappen bewaard blijven en dat de vis tijdens de bereiding niet uitdroogt. Er zijn verschillende manieren om vissen te paneren. Hieronder een beschrijving van een aantal paneermethoden.
001_food-image-HOR053755I01.jpgBloem:
Paneren in bloem is een traditionele methode. Voor een extra smaakje voegt u wat verse kruiden aan de bloem toe.

Paneermeel:
Voor een extra knapperig korstje haalt u de vis tweemaal door ei en het paneermeel. Smeer de filets met sambal en citroensap voor een extra pittig resultaat.

Broodkruid:
Haal de vis eerst door ei en paneer hem vervolgens met broodkruim van overgebleven oude witte boterhammen. Om het extra lekker te maken vermengd u het broodkruim met fijngehakte olijven en knoflook.

Cornflakes:
Wilt u een extra knapperig resultaat? Kies dan voor fijngehakte conrnflakes met een losgeklopt ei en haal daar de visfilets doorheen.

Parmezaanse kaas:
Serveert u vissen met een neutrale smaak, denk dan eens paneren met kaas. Haal de vis door een ei en vervolgens door de kaas. Laat de vis voor het bakken wel eerst even rusten.

door Vivie Brandligt laatste update:19 apr 2012

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.