Nieuws

Delftse horeca klaar voor bijzetting Prins Bernhard

0 41 Algemeen

De Delftse horeca weet wat er van hen wordt verwacht voor, tijdens en na de bijzetting van Prins Berhard in de Nieuwe Kerk op zaterdag 11 december. Dat zegt Joost Verhoef, woordvoerder van de Delftse horecaondernemers.

‘Het is de derde bijzetting in relatief korte tijd’, aldus Verhoef. ‘De gemeente is met de horeca overeengekomen dat op 11 december pas alcohol mag worden geschonken na de bijzetting. Verder mogen lichtreclames blijven hangen en is het niet toegestaan om middels spandoeken reclame te maken. Maar dat is logisch en zal ook niet gebeuren. We hebben een beschaafde horeca en hebben enige ervaring de laatste jaren.’

Eerder dit jaar werd op 30 maart Prinses Juliana bijgezet in de Nieuwe Kerk. Prins Claus op 15 oktober 2002. Daarbij deden er geruchten de ronde dat horecaondernemers ruimtes aan media ploegen zou verhuren voor exorbitant hoge prijzen. Verhoef: ‘Absoluut onzin. De horeca in Delft stelt zich altijd gastvrij op voor de media en hanteert normale prijzen, als er al betaald moet worden voor een ruimte. Er is trouwens voldoende aanbod, dus woekerprijzen zul je niet tegenkomen.’

door Richard Kok

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.