Nieuws

Sloop legendarisch hotel in Amersfoort

0 430 Algemeen

Het regionaal zeer bekende hotel De Witte in Amersfoort wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komt een nieuw pand met in ieder geval deels een horecabestemming. Of hotel De Witte, ooit in het bezit van een Michelin-ster, nog terugkeert is zeer onzeker.

Dat meldt de Amersfoortse Courant. Volgens projectontwikkelaar Van Hoogevest is het niet meer rendabel om De Witte op te knappen. De tien hotelkamers en het pand zelf zijn verouderd, waardoor sloop de enige optie is. De Witte was in het verleden eigendom van topkok Hastrich, die in 1967 mede aan de basis stond van de Alliance Gastronomique Néerlandaise. Hij was ook jarenlang voorzitter van dit instituut.

De culinaire ambities van De Witte horen echter inmiddels al lang tot het grijze verleden. Inmiddels is in de voormalige topkeuken het Chinees en Indonesisch restaurant Boeddha gevestigd. Dit restaurant wil graag terugkeren op de locatie na de nieuwbouw. Volgens Van Hoogevest wordt echter nog volop nagedacht over de invulling van het nieuwe pand.

door Patrick Hendriks

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.