Nieuws

Emmanuel Mertens laat zich horen

0 570 Algemeen

Waar mensen werken, worden nu eenmaal fouten gemaakt. Ex-sterrenkok Emmanuel Mertens, oud patron-cuisinier van restaurant l’Auberge in Weert, neemt het op voor Michelin. In een e-mail aan de redactie van Zibb.nl/horeca laat Mertens weten dat inspecteurs van Michelin ook maar gewone mensen zijn.

Mertens: ‘Waar mensen werken worden nu eenmaal fouten gemaakt......en de inspecteurs van Michelin zijn ook gewone mensen. Zelf heb ik twee restaurants gehad met twee Michelinsterren en heb Michelin nooit kunnen betrappen op 'n foutje. Dat Michelin alle Benelux gidsen terughalen, getuigd hun oprechtheid en hun autoriteit inzake oprechte en eerlijke berichtgeving in smaak en de waarderingen hiervoor. Gidsen als Lekker, die volstaan met fouten en onwaarheden, zouden hieraan een voorbeeld moeten nemen.

Wilt u ook uw mening kwijt over de jongste ontwikkelingen rondom Michelin? Stuur dan een e-mail met een beknopte reactie. Veel horecaprofessionals gingen u voor en gaven hun reactie op de stelling 'Door de fout in de Michelingids is de autoriteit van de culinaire organisatie aangetast' .

door Richard Kok

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.