Nieuws

Vooral loonmatiging in horeca

0 32 Algemeen

Werknemers in de horeca en het onderwijs hebben vorig jaar de loonmatiging het meest in hun portemonnee gevoeld. De lonen groeiden in deze sectoren het minst. Het salaris van bouwvakkers, werknemers in de sectoren vervoer, communicatie, industrie en van financiële instellingen stegen daarentegen bovengemiddeld.
001_food-image-HOR015646I01.jpg

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De salarisstijging in 2004 was de laagste van de afgelopen tien jaar. Het gemiddelde uurloon van werknemers steeg vorig jaar met 2,1 procent tot 18,18 euro.

In cao's voor het personeel in de horeca en het onderwijs werden de lonen nagenoeg bevroren. Als bijzondere beloningen, zoals de eindejaarsuitkering, vakantie- en ploegentoeslagen worden meegerekend, bedroeg de stijging van het uurloon in deze bedrijfstakken gemiddeld minder dan 1 procent. In de bouwnijverheid nam het uurloon het sterkst toe en wel met bijna 4 procent.

door Richard Kok laatste update:19 apr 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.