Nieuws

Impuls toeristische opleidingen Suriname

0 1791 Hotel

Het toerisme in Suriname gaat op korte termijn een belangrijke rol spelen in de economische groei van het land. Daarom starten in oktober nieuwe opleidingen voor horecapersoneel.
001_food-image-HOR023518I01.jpg

Dat meldt Dagblad Suriname. Het gaat om de Bachelor Degree in Hospitality, lodging management diploma en de Food & Beverage Departmental Specialization Certificate Programme van de American Hotel and Lodging Association. Allen onder toezicht van de Suriname College of Hospitality and Tourism (SCHT).

De nieuwe opleidingen starten op 8 oktober, zo heeft de sinds 2002 bestaande SCHT bekend gemaakt. ‘Een van de vereisten om deze branche met succes te ontwikkelen is het opleiden van professioneel personeel, zowel op management als op lager niveau’, aldus directeur Arthur Leuden van het SCHT in het Dagblad Suriname.

Het toerisme in Suriname is van oudsher gericht op de natuurtoerist. De laatste jaren neemt het stadstoerisme aan de kust sterk toe. Vooral hoofdstad Paramaribo is steeds meer in trek bij toeristen. Veel in Nederland wonende Surinamer vieren hun jaarlijkse vakantie in hun vaderland.

door Richard Kok

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.