Nieuws

Oud Sluis terug op 1 in Lekker

0 7042 Restaurant

Restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis is volgens restaurantgids Lekker het beste restaurant van Nederland. De topzaak van Sergio Herman voert de ranglijst van de prestigieuze Lekker-100 weer aan, net als twee, drie, vier en vijf jaar geleden. Oud Sluis lost Beluga van Hans van Wolde af.
001_food-image-HOR028460I01.jpg

De nieuwe ranglijst van Lekker is zojuist in Santpoort bekend gemaakt. Achter Oud Sluis staat De Librije op plaats twee. Vorig jaar stond dit Zwolse toprestaurant op plaats drie. Die plek is nu voor Beluga, vorig jaar nog ranglijstaanvoerder.

Voor Oud Sluis is het de vijfde nummer één positie in zes jaar. Een ongekend succes voor de Zeeuwse topkok Sergio Herman, die momenteel vanwege een culinaire reis in Singapore verblijft.

Restaurantgids Lekker wordt samen met GaultMillau en Michelin gezien als de meest toonaangevende culinaire gidsen van het land. De gids staat dit jaar voor het eerst onder leiding van hoofdredacteur Makkie Mulder, die de aan de kant gezette Guido Nijssen vervangt.

Meer nieuws uit de Lekker 2009:

Ranglijsten uit Lekker 2009:

door Vivie Brandligt laatste update:19 apr 2012

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.