Nieuws

Oud Sluis scoort met guesthouse

0 1673 Restaurant

De twee suites die driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis sinds kort in gebruik heeft, loopt als een trein. Dat zegt Michel Herman, de broer van topkok Sergio Herman en manager van guesthouse Casa Chico y Luna.
001_food-image-HOR025784I01.jpg

Sinds half oktober heeft Sergio Herman Casa Chico y Luna in gebruik. Het onderkomen, goed voor twee luxe suites, ligt een kilometer buiten Oud Sluis. Met fraai uitzicht over de Zeeuws-Vlaamse weilanden, meldt de website.

Michel Herman, de jongere broer van topkok Sergio, runt Casa Chico y Luna. ‘Ik was net afgestudeerd aan de hoge hotelschool in Maastricht toen Sergio mij hiervoor vroeg. Ik maak samen met de schoonmaakster van Oud Sluis de kamers schoon, ontvang de gasten en begeleid ze naar en van het restaurant’, aldus Michel Herman.

Chico en Moon
Herman merkt dat er grote belangstelling is voor het gueshouse, vooral vanuit verre Nederlandse oorden. ‘Breda is van hier toch al een uur rijden. We krijgen nu ook meer gasten uit Groningen en Friesland. Dat is nu prima te doen met zo’n overnachting. Ze kunnen dan ook makkelijker kiezen voor een wijnarrangementje’.

Casa Chico y Luna ligt in Sint Anna ter Muiden, een kilometer buiten Oud Sluis. Het onderkomen beschikt over twee modern en warm ingerichte kamers in stijl en comfort. De kernbegrippen van Casa Chico y Luna zijn ontspanning, sfeer, gemoedelijkheid, kwaliteit en rust. De naam van het guesthouse verwijst naar de namen van kinderen van Sergio Herman. Boy staat in het Spaans voor Chico en Moon voor Luna.

door Richard Kok laatste update:19 apr 2012

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.