Nieuws

Karpendonkse Hoeve breekt met Alliance Gastronomique

4 4395 Restaurant

Sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven breekt met de Alliance Gastronomique. ‘De koers van Alliance is niet mijn koers, laat eigenaar Ingrid van Eeghem weten. Ze heeft deze stap besproken met haar eerder dit jaar overleden vader Leo van Eeghem, boegbeeld van de Alliance.
001_food-image-HOR032820I01.jpg

Ingrid van Eeghem zegt de beslissing op rationele gronden te hebben genomen. ‘Ik ben opgegroeid met een Alliance-hart. Ik vind het ook een geweldige club met prachtige bedrijven. Maar ik kan de club niet buigen naar mijn persoonlijke wensen.’

Marketing restaurants
De persoonlijke wensen van Van Eeghem liggen op het gebied van marketing. ‘Het marketingbeleid is niet zoals ik het wil zien. Ik zou meer gezamenlijke acties willen zien. Samen als merk naar buiten treden om het sterker te maken.’

Van Eeghem laat weten dat het uittreden van De Karpendonkse Hoeve in goed overleg is gegaan met het Alliance-bestuur. ‘We hebben er meerdere malen over gesproken. Het is echt niet van de een op de andere dag gegaan.

Loe van Eeghem
Ingrid van Eeghem besprak haar plannen ook nog met haar vader, de in maart van dit jaar overleden Leo van Eeghem. Hij was een van de steun pilaren van de Alliance Gastronomique en lange tijd voorzitter. ‘Hij kon zich in mijn overwegingen vinden, maar drukte me op het hart geen overhaaste, emotionele beslissingen te nemen. En dat heb ik ook niet gedaan.’

Geen verkoop
De stopzetting heeft volgens Van Eeghem niets te maken met het gerucht dat De Karpendonkse Hoeve verkocht zou worden. ‘Dat klopt gewoon niet. Het gerucht is niet waar.’

Van Eeghem heeft geen belangstelling voor andere organisaties. 'Wij gaan gewoon solo. Het levert ons niet genoeg toegevoegde waarde.'

Het lidmaatschap wordt stopgezet op 31 december 2009.

door Nathalie Bluiminck laatste update:19 apr 2012

4 reacties

 • # 1

  joop

  moedig besluit en geeft mevr ingrid meer ruimte om eigen stempel op haar bedrijf te zetten
 • # 2

  olaf

  Moedig? Waarom moedig?
  Mevr. Ingrid? vreemde gedachtes hebt u.
  De Karpendonkse hoeve is al jaren niet meer wat het "was". De tand des tijds heft hier zeker zijn sporen achter gelaten, mijnsinziens.
  Daarnaast vindt ik het vreemd te zeggen dat je meer acties samen wil, om vervolgens te zeggen dat je liever solo gaat. Alliance staat voor een verbond van kwaliteit, acties passen daar voor mij niet in. De crisis speelt zo'n enorme rol bij de "top" restaurants ik bergijp hier niets van.
 • # 3

  Boudewijn Hermans

  Beste Olaf, indien jezelf frustaties hebt dien je deze niet via zo een belachelijke, persoonlijke aanval naar mevr. I. van Eeghem tentoon te spreiden. Voordat je over anderen mag oordelen dien je eerst drie keer goed na te denken of je het zelf wel zo goed doet. Hierna mag je je duim omhoog doen en heb je je hand vol!!
 • # 4

  Olaf

  Beste Boudewijn, ik heb absoluut geen frustraties ten opzichte van mevr. van E Eeghem.
  Ik vindt de keuze om iemand (citaat van Joop) Mevr. ingrid te noemen, vreemd, alsmede dat het moedig zou zijn om afscheid van de Alliance te nemen.
  Daarnaast is het misplaatst om mijn mening een oordeel te noemen: ik vindt dat de uitstraling van de Karpendonkse hoeve, met rieten stoelen, bordeaux rode gordijnen en een perzische kleed, "oud bollig" is en defineer dit als de tand des tijds.
  Ik heb 8 jaar binnen de Alliance gewerkt en heb een duidelijk beeld van de rol welke zij vervullen, ik zie het als afscheid nemen van een ster, eerst hunker je ernaar, daarnaa past het je niet --> Contradictie toch?
  Ik heb absoluut respect voor haar keus, vindt alleen de verwoording niet handig. Petr Koehn is een topkok, innoverend, nu gaan ze "kliederen met de kinderen in de keuken, want als de kinderen het leuk hebben zijn de ouders blij" dat is toch niet: des Karpendonks ofwel soms? dat is toch niet de klasieke faam, trots en culinaire visie die je daar verwacht?

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.