Nieuws

Wereldprimeur voor nieuw Ivy

1 3529 Restaurant

Restaurant Ivy in Rotterdam meldt een wereldprimeur. Het nieuwe restaurant met chef-kok François Geurds beschikt over een tafel waar dertig verschillende geuren uitkomen. Dit om het smaakproces te bevorderen.
001_food-image-HOR029701I01.jpg

Afgelopen weekend opende Ivy de deuren. In het restaurant in het centrum van Rotterdam wordt gekookt door Fraçois Geurds, de talentvolle kok met een voorliefde voor moleculair koken.

Het restaurant beschikt over een laboratoriumgedeelte, een eigen bakkerij, een digitale menukaart en een geurtafel. De chef’s table kan dertig verschillende geuren uitstoten. De geurtafel, om het smaakproces te bevorderen, is een wereldprimeur, zo laat eigenaar Joost Maarschelkerweerd weten.

Gekkigheid
‘De geurtafel is speciaal voor ons ontwikkeld. Er zijn meer restaurantjes die moleculair koken, maar die doen het vaak om de gekkigheid, letten niet meer op de smaak. Als het moleculair koken het gerecht niet ten goede komt, zal François het ook niet toepassen’, zegt Maarschalkerweerd in dagblad De Pers.

De belangstelling voor Ivy is groot. De reserveringslijn maakt volgens De Pers overuren. Ivy is gevestigd in de Lloydstraat bij de Maas en telt 50 couverts. De sfeer in het restaurant wordt door Lekker omschreven als warm en modern.

François Geurds maakte furore als souschef van de Britse topkok Heston Blumenthal in The Fat Duck. Na twee jaar The Fat Duck ging hij als chef-kok aan de slag in het Brabantse Asten. Na een jaar vertrok hij naar Rotterdam om daar Ivy te starten.

door Richard Kok laatste update:3 nov 2009

Eén reactie

  • # 1

    Koksforum.nl

    Gister gegeten bij Ivy, aan het eind van de avond even de tafel bekeken. De chocolade geur die uit de tafel kwam is heel fantastisch.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.