Nieuws

Restaurant Lai Sin Zei verkocht

6 3982 Restaurant

Restaurant Lai Sin Zei in Driebergen is verkocht. Eigenaar Lai Sin (67) gaat met pensioen. De nieuwe eigenaar, een particuliere investeerder, heeft inmiddels een nieuwe huurder voor het pand.
001_food-image-HOR040156I01.jpg

Het nieuws over het stoppen van Lai Sin Zei wordt gemeld door restaurantorganisatie Alliance Gastronomique, waar het restaurant lid van was. Met het sluiten van het restaurant stopt ook het lidmaatschap van Lai Sin bij de Alliance na bijna zeventien jaar.

Het pand wordt de komende tijd flink verbouwd. Per 1 januari 2012 wordt er een nieuw restaurant onder een andere naam geopend.

Een paar weken geleden tekende De Telegraaf op dat het restaurant in de verkoop stond. Tegenover Misset Horeca liet Lai Sin weten dat het artikel uit zijn verband was getrokken. Wel stelde hij dat er belangstelling was.

Restaurant Lai Sin Zin was jarenlang in het bezit van een Michelinster. In november 2008 pakte Michelin de ster af. In de eerste Misset Horeca Chinese Top-100 twee jaar geleden behoorde het restaurant tot de vijf beste Aziatische eetgelegenheden van Nederland. Het jaar erop daalde het naar plaats 91 in de ranglijst.

door Richard Kok laatste update:19 apr 2012

6 reacties

 • # 1

  Yu Lam Cheung

  Collega Meneer Lai Sin Zei,
  Hartelijk dank, uw Restaurant Lai Sin* samen met Sichuan Food* van Meneer E.Wong sinds 1993 en u sinds 1994 dé enige 2 Chinese restaurants in Nederland met 1 Michelinster bekroond werd, liefst 14 jaar lang.
  Als een Chinees restaurant heeft Lai Sin* dus een culinaire geschiedenis geschreven in Nederland.
  Lai Sin* zet de Chinese keuken op de kaart in Nederland.
  De vaderlandse horeca weet wat culinaire Chinese keuken is. Bovendien bent u een bron van inspiratie aan de nieuwe Chinese branchegenoten.
  Hartelijk dank meneer Zei Lai Sin.
  Collega Yu Lam Cheung ( Restaurant East)


 • # 2

  Jurgen Wondergem

  Van harte proficiat met de verkoop. En nu maar lekker genieten van welverdiende vrije tijd. Wij gaan de (helaas) sporadische maaltijden bij jullie wel missen. Want wij hebben ondanks Michelin, Lekker (of hoe de blaadjes ook allemaal heten) ALTIJD overheerlijk bij jullie gegeten en genoten
  A bientôt amis!
  Ilona & Jurgen
 • # 3

  Jurka Jansen

  Een groot verlies voor de nederlandse horeca , waar kon je zonder uitzondering zo goed eten.
  Ik weet niet waar ik nu terecht kan om van dit niveau te kunnen genieten.
  Ik zal je missen Lai!!!!!
 • # 4

  Benno R. RENAUD

  Zowel persoonlijk en als initiator/oprichter van www.asiagastronomica.com heb ik diverse malen bij Lai Sin's zowel lunch als diner genoten. En ik zeg met nadruk 'genoten'.
  Niet alleen van de gerechten, maar zeker ook van de fijne gastvrijheid.
  Een heel belangrijke loot aan de Aziatische horeca boom gaat met deze herfst ook verloren...
 • # 5

  Fred Böhnke

  Wil je wel geloven dat voor mij bijna ondenkbaar is dat wij niet meer bij jou kunnen genieten van jullie bijzondere gastvrijheid en culinaire Chinese gerechten,
  Na een fantastische start in Almelo, een doorbraak in de Chinese keuken, gevolgd door een Michelin ster in Driebergen, wordt het wel een beetje stil.
  Ik wens je het alle beste,een goede gezndheid en veel golf plezier. Hopelijk tot horens.
 • # 6

  Barbara Dalhuisen

  Beste Lai, wat jammer, was voornemens jullie weer eens te bezoeken als ik in NL ben. Geniet van je welverdiende pensioen en dank voor de vele herinneringen aan fantstische culinaire en gezellige avonden! Barbara

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.