Nieuws

Mohamed el Harouchi: kneuzing in de hersenstam

4 6815 Restaurant

Mohamed el Harouchi, de chef van sterrestaurant Solo in Gorinchem die in de nacht van donderdag op vrijdag 25 november zwaar gewond raakte bij een auto-ongeluk, heeft een kneuzing in de hersenstam. Verder heeft hij geen lichamelijk letsel. Hoewel de artsen positief gestemd zijn, is het afwachten of El Harouchi ooit nog weer zal koken.
001_food-image-HOR040473I01.jpg

Dit laat compagnon Marcel Hak weten. ‘Hij beweegt armen en benen, reageert op pijnprikkels. Maar echt communiceren met hem is niet mogelijk. Hij praat wel, maar onsamenhangend. Een antwoord geven op een vraag, daar is hij nog niet toe in staat.’

Veel vragen
Marcel Hak en de familie van El Harouchi hebben positieve gevoelens over het herstel van El Harouchi. De neuroloog van de chef-kok wil echter geen garanties geven. ‘Wij stellen hem ook de vraag of hij weer zou kunnen lopen of koken, maar daar krijgen we nog geen antwoord op. Het is echt een kwestie van afwachten.’

Chef El Harouchi ligt niet meer op de intensive care, hij is uit zijn coma maar krijgt wel slaapmedicatie toegediend. Hij kampte afgelopen week met neurologische terugvallen die veroorzaakt werden door de zwelling in de herstenstam die soms afnam en daarna weer toenam.

Restaurant Solo in Gorinchem draait onder leiding van sous-chef Gerrit van den Berg verder. 'Het team is sterk en we hebben voldoende mensen. Kerstavond draaien we ons kerstdiner en daarna sluiten we tot 4 januari. Dat is niet anders dan andere jaren' besluit Hak.door Nathalie Bluiminck laatste update:19 apr 2012

4 reacties

 • # 1

  Clemens Schalkwijk

  Over het algemeen klinkt dit positief. In het begin was de kans dat Mohamed het zou overleven klein, nu is hij uit coma en beweegt hij. Ik hoop dat het herstel voorspoedig zal gaan en dat hij weer een zeer hoge kwaliteit van leven zal bereiken.
  Als hij niet meer kan koken, is dat absoluut een gemis in de Nederlandse gastronomie, maar persoonlijke gezondheid is nu even veel belangrijker.

  Ik wil, als oud-collega van Mohamed en als liefhebber van zijn kookkunsten, iedereen die dicht bij Mohamed staat, maar zeker ook Mohamed zelf alle kracht en geluk toewensen die nodig is om hem te helpen.

  Go Mo!!!
 • # 2

  Flying Dutchman

  Tja, nu over koken praten is mijns inziens ongepast.
  Mo, het belangrijkste is om er weer bovenop te komen, de rest is voor het moment maar bijzaak.
  Talent verdwijnt nooit, dat je in de nabije toekomst maar weer mensen mag laten genieten van jouw keuken.
  TvE
 • # 3

  Alma van Pelt

  Een week heb ik naast Mo in het ziekenhuis gelegen, ook al zal het een lange weg worden heb toch hoop dat alles goed komt. Bovendien grote bewondering voor zijn fam. op welke liefdevolle manier zij met hem omgaan/voor hem zorgen. Hij heeft het echt getroffen met zulke broers.
 • # 4

  Corine den Hartog

  Vanavond hebben wij heerlijk mogen eten in het restaurant van Mohamed el Harouchi, restaurant Solo in Gorinchem! Wat zal de chef trots op zijn keukenbrigade zijn en ook de (vernieuwde) bediening zorgde ervoor dat het ons aan niets ontbrak! Sinds gisteren een nieuwe Sommelier in Solo, Rik! Wij raden iedereen aan om een bezoek te brengen aan dit culinaire restaurant, waar koken net zoiets is als ademen "ja kan er niet zonder"! Chef we hopen dat u weer opknapt, zodat we ook u weer in de Solo mogen ontmoeten!

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.