Nieuws

Chinese horeca eist alsnog excuus van burgemeester

2 838 Restaurant

Chinese restaurants in Nederland hebben alsnog hun verontwaardig uitgesproken over het twitterbericht van burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst. Ze eisen excuus van de burgemeester. Mulder twitterde op 1 maart op persoonlijke titel over een overval op een Chinees restaurant.
001_food-image-HOR041447I01.jpg

In een open brief van de sector Chinese Ondernemers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat de Chinese horecagemeenschap in Nederland weten grote verontwaardiging uit te spreken over het twitterbericht.

‘Wij vinden het hoogst ongepast dat u in de functie van burgemeester een dergelijke kwetsend bericht verstuurt na een golf van overvallen op Chinese restaurants in Zeeland’, aldus sectorvoorzitter Alex Chang van Chinese Ondernemers van KHN.

Chang: ‘Chinese restaurateurs staan bekend als vriendelijke, hardwerkende ondernemers die geen conflicten opzoeken en doorgaans hiermee ook niet geconfronteerd willen worden. Wij vinden het dan ook onbegrijpelijk dat u tot een dergelijke actie bent overgegaan’.

Excuus
De Chinese horecagemeenschap voelt zich door de berichtgeving van burgemeester Mulder gediscrimineerd. ‘Als burgemeester heeft u een voorbeeldfunctie om alle burgers gelijk te behandelen en te respecteren, waaronder ook de Chinese gemeenschap in Nederland. Wij vinden dan ook dat een persoonlijk en oprecht excuus op zijn plaats is’, aldus Chang.

Mulder twitterde op 1 maart: ‘NU al dlie overvallen op Slineese lestaulants in Zeeland. Hoop dat die lale overvaller snel in zijn klaag gelepen wordt… niet sambal(b)lij!’. Het bericht zorgde direct voor veel ophef. Mulder zelf deed het af als wijze van grap. Wel ging hij op bezoek bij een overvallen Chinees restaurant. Niet om, zoals een zegsvrouw van de gemeente liet weten, excuus te maken maar om uit te leggen dat zijn tweet op persoonlijke titel was verstuurd en niet kwetsend was bedoeld.

door Richard Kok laatste update:19 apr 2012

2 reacties

  • # 1

    Remco Jansen

    Soms dan denk je wel een kunnen mensen niet tegen een grapje.... Maar dit is inderdaad echt belachelijk! Dit kan je als burgemeester niet maken om zo de spot met mensen te drijven! erg onprofessioneel! Excuus is op zijn plaats in deze, zelfs een glaasje teveel op praat dit niet goed! Gr Remco
  • # 2

    DongZe Sung

    Als je niet weet hoe je met Social Media moet omgaan, doe het dan beter niet. Misschien een cusus verplicht stellen? Persoonlijk vind ik deze burgemeester een grote RuR. (Chinees glapje.)

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.