Nieuws

André Gerrits koopt 't Amsterdammertje* van HME

1 3511 Restaurant

André Gerrits en zijn echtgenoot Geneviève Paulina hebben restaurant 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht gekocht van de HME Group. Daarnaast meldt Gerrits de komst van een nieuwe sommelier: Jouke de Bruin, voormalig eigenaar van Kok & de Bruin in Tricht.
001_food-image-1019558.jpeg

'Hoewel we ons restaurant 't Amsterdammertje al sinds de start in 2008 bijna zelfstandig runden, zijn we nu ook op papier de eigenaar,' zegt Gerrits tegen Misset Horeca.

'We wilden heel graag zelfstandig ondernemer worden. Zelf de rekeningen betalen.' Sterchef Gerrits (33) benadrukt dat er absoluut geen sprake is van onenigheid met de HME Group of Ron Blaauw, culinair directeur van HME én leermeester van Gerrits. 'We wilden het graag kopen en hebben die kans gekregen van HME.' Een verkoopbedrag wil Gerrits niet noemen. Het ondernemerspaar wordt op financieel gebied bijgestaan door de vader van Gerrits die accountant is.

André Gerrits voorziet geen wijzigingen in de filosofie van 't Amsterdammertje. 'Voor een acceptabele prijs eten op sterniveau blijft ons motto.' Een driegangenmenu kost bij 't Amsterdammertje 39,50 euro, vijf gangen 62,50 euro. Met het interieur van de zaak heeft Gerrits wel plannen. 'We willen graag verbouwen om onze routing te verbeteren. Maar dat zijn nog maar plannen.' 't Amsterdammertje blijft aangesloten bij JRE.

Sommelier
De chef-kok meldt naast de overname ook de komst van een nieuwe sommelier, Jouke de Bruin, afkomstig van JRE-restaurant Kok & de Bruin in Tricht. De Bruin sloot zijn restaurant in maart van dit jaar vanwege tegenvallende gastaantallen door de recessie.

door Nathalie Bluiminck

Eén reactie

 • # 1

  Bob69

  Beste André, Geneviève Paulina en Jouke,

  Van harte gefeliciteerd met deze stappen. Het gaat helemaal goed komen bij 't Amsterdammertje. Ik wens jullie allen heel veel succes en plezier en een mooie toekomst.

  Met vriendelijke groet,

  Bob Jurjens
  Bob Jurjens

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.