Nieuws

Thuisafgehaald.nl groeit snel naar 1.500 ‘koks’

4 4781 Restaurant

Bijna 1.500 particulieren hebben zich inmiddels aangemeld als kok bij Thuisafgehaald.nl, een virtueel kookplein waar liefhebbers van eten samenkomen. De website bestaat sinds een paar maanden en biedt particulieren de mogelijkheid om maaltijden aan andere particulieren aan te bieden.
001_food-image-1048505.jpeg

Naast de bijna 1.500 aangeboden koks telt de site inmiddels 7.800 geregistreerde afhalers. Dat laat Freya Zuidervaart van Thuisafgehaald.nl desgevraagd weten.

Op Thuisafgehaald.nl kunnen consumenten zelf gerechten aanbieden. Ze bepalen zelf welk gerecht te samenstellen en welke prijs ze daarvoor willen hebben. Afhalers kunnen via de site laten weten dat ze een maaltijd willen kopen en spreken vervolgens af hoe laat de gemaakte maaltijd afhalen. Het afgesproken bedrag wordt contant en gepast betaald bij het ophalen van de maaltijd.

Zuidervaart denkt dat er weinig restaurantkoks zijn die maaltijden aanbieden op de site, iets dat overigens niet is toegestaan. ‘Wij willen geen concurrentie zijn voor de horeca, want een restaurant geeft een compleet andere beleving en service dan een thuis afgehaalde maaltijd’, aldus Zuidervaart.

Thuisafgehaald.nl maakt volgens Zuidervaart een enorme groeispurt door. ‘We hopen in de toekomst onderdeel te worden van de dagelijkse vraag: wat eten we vandaag. We bestaan pas een paar maanden en we groeien al sneller dan we hadden gehoopt’, aldus Zuidervaart.

door Richard Kok

Gerelateerde tags

4 reacties

 • # 1

  JMF

  Dit initiatief kende ik al enige tijd, het heeft bij mij wel enige vragen opgeroepen. Dragen de koks ook omzetbelasting af? Hebben de koks ook een registratieplicht en worden zij ook gecontroleerd door de VWA? Indien er op 1 van de 2 vragen met nee geantwoord wordt dan is dit oneerlijke concurrentie, met name voor de bezorgende bedrijven. Ik vraag me ook sterk af of dit wel toegestaan is.
 • # 2

  greetje

  Wat een aardige reactie, broodnijd? Blijkbaar is het toegestaan, en ik weet ook dat men een klein beetje overhoudt van een maaltijd van 3 of 4 euro. Dan is er ook nog iets als voet overheveling waarbij de kookman/vrouw tot een bepaald bedrag per jaar mag verdienen. Wat VWA betreft zullen er verraders genoeg zijn die daar met plezier voor zorg dragen. Beetje flauw dus, ik maak met graagte gebruik
 • # 3

  greetje

  Ik was nog niet klaar, met mijn vriendin en familie van de werkelijk top gerechten! Zó enig. Zalig
  Noor en Greetje
 • # 4

  JMF

  Beste Greetje,
  Nee, jaloers ben ik niet. Wel vind ik dat iedereen zich aan de wet moet houden, in dit geval denk ik dat we met een stukje grijs gebied te maken hebben.

  Voetoverheveling heeft te maken met het overhevelen van de belastingvrije voet naar de partner indien het belastbaar inkomen van de één van de partners minder is dan de belastingvrije som. Ik zie dus het verband niet helemaal..

  De VWA zorgt ervoor dat consumenten veilig hun maaltijd kunnen nuttigen, het aantal voedselvergiftigingen zal dramatisch toenemen indien deze instantie er niet meer zou zijn. Nogal belangrijk dus aangezien er ook levens op het spel staan. Misschien vind jij het niet meer zo flauw als je er zelf een keer mee te maken krijgt.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.