artikel

Grap leidt tot misverstand stamcafé Bennie Jolink

Café

Café De Tol in Hummelo is geen partycentrum, maar gewoon een café. Dat schrijft Bennie Jolink in een brief aan MH. Jolink doelt op een ongelukkig foutje in een interview.

Grap leidt tot misverstand stamcafé Bennie Jolink

Eind november vorig jaar publiceerde Misset Horeca een groot interview met Jolink. Daarin werd gemeld dat café De Tol, gelegen tussen Hummelo en Zelhem, op een gegeven moment werd verkocht ‘en nu een partycentrum is’.

Ik vertelde dat het verkocht en verbouwd is en niet meer helemaal mijn café meer is, schrijft Jolink. Jolink: Toen zei, ik dacht de fotograaf, het woord partycentrum. Ik dacht dat het als grap bedoeld was en moest er om lachen. Niet eens bekend met het feit dat partycentrum een bestaand horecabegrip is.

Na het verschijnen van het blad kreeg Jolink een boze brief van de huidige uitbater. Ze schreef dat het nog steeds een café is en ze haar best heeft gedaan zo veel mogelijk de oude sfeer te handhaven.

Jolink verzoekt de redactie van Misset Horeca ‘een artikeltje aan dit toch roemruchte café te kunnen wijden’. Hoofdredacteur Peter Gastenveld: ‘Natuurlijk willen we café De Tol niet te kort doen en naar goed journalistiek gebruik leiden we onze lezers naar de primaire bron.

Klik hier voor de handgeschreven brief van Jolink, een digitaal collectors item.’

Lees hier bovendien in een aantal pdf’s het interview met Jolink

» Pagina 1

» Pagina 2

» Pagina 3

» Pagina 4

» Pagina 5

Reageer op dit artikel