artikel

Misset Café, sept. 09

Café

Misset Café, sept. 09

Misset Café, sept. 09

De buurtkroeg anno 2012

Misset Horeca vroeg zes topondernemers een manifest te schrijven voor de nieuwe buurtkroeg. Zij bedachten acht uitgangspunten, die de basis vormen van deze special. Dit moet u doen als u in 2012 (nog) een goedlopend café wilt hebben.

Huiskamer in de stad

Amsterdam is niet alleen een proeftuin voor horecaconcepten. Het is ook een vooral een grote stad waar de bewoners van de verschillende wijken in hun eigen buurt af en toe iets willen eten of drinken. De Simple Bar aan de Overtoom oogt modern en warm. De zaak wil geen tijdelijke hotspot zijn, maar een ontmoetingsplaats voor de wijk.

Niks tapas, bittergarnituur!

Bittergarnituur is typisch Nederlands. Dat moeten we koesteren, vindt SVH-meesterkok Albert Kooy. Het is de hoogste tijd weer caféhapjes weer hip te maken. Gebruik Hollandse tradities, combineer ze met moderne technieken en presenteer ze vooral met trots.

De stamgast van vroeger heet nu mayor

Social networking services, push-diensten, interfacen, broadcasting, Foursquare en twitterende Facebook-vrienden. Met de komst van de Iphone kan de Hollandse kroeg niet meer om mobiel internet heen.