artikel

7E Venuez beurs heeft veel te bieden

Café

De 7e Venuez Hospitality & Style Event 2010 vindt dit jaar plaats in de Rotterdamse Cruise Terminal. ’s Lands meest trendy horecavakbeurs heeft een interessant randprogramma.

7E Venuez beurs heeft veel te bieden

Dinsdag 13 en woensdag 14 is de Rotterdamse Cruise Terminal voor even het episch centrum van de hippere horeca. Dat voor de 7e editie van deze vakbeurs is uitgeweken naar de havenstad is volgens organisator Godfried van der Lugt omdat in de havenstad veel interessants te zien is op bargebied. Op de beursvloer zelf laten dik zestig standhouders hun producten zien. Hieronder interieurontwerpers, bierbrouwers en koffiebranders, en meerdere champagnemerken. Ook het winnende ontwerp van de Satelliet Design Challenge ‘Spygames’ van Alice Mulders is te bewonderen.

Thema’s

De beurs kent twee thema’s die vooral tot uitdrukking komen in het randprogramma. Voor Dag 1 is dat Belgian Delight, voor de tweede dag Rock Vintage. Wat België betreft is de komst van de Kortrijkse wetenschapper Bernard Lahousse noemenswaardig die komt vertellen over Foodpairing en zal dat illustreren door de chocoladelikeur Mozard Dry met andere ingrediënten te combineren. Chocola staat ook centraal bij de sessie die wordt verzorgd door de Belgische Shock-O-Latier Dominique Persoone. De oprichter van The Chocolate Line is continu op zoek naar de mogelijkheden van chocola.

Woensdag vanaf 14:00 uur staat Amerika centraal op de beursvloer. Alex Calderwood zal het succes van zijn succesvolle Ace hotelketen uit de doeken doen. Begonnen aan de westkust opende hij vorig jaar ook een hotel in New York waar de combinatie van stapelbedden en luxe suites is bestempeld tot nieuwe hotspot. Duane Sorensen is er ook. De oprichter van de Amerikaanse koffieketen Stumptown. Onderscheidend, biologisch en een beetje Rock & Roll.

Verder vindt tijdens Venuez voor de tweede keer de Coffee In Good Spirits plaats. Tijdens deze finale strijden zowel baristi als bartenders tegen elkaar met als doel de perfecte Irish Coffee en de beste koffie cocktails te serveren.

Het volledige programma is te vinden op: www.venuez.nl

Reageer op dit artikel