artikel

Wereldgerechten bij Woodstock69

Café

Chef-kok Michel Meesters probeert te koken zoals de uitstraling van Woodstock69 is: verrassend, werelds en kleurrijk. ‘Ik reis veel voor mijn inspiratie.’ De krokante pekingeend met oosterse groenten en hoisinsaus is een doordacht gerecht, wat past bij de filosofie van de Bloemendaalse strandtent.

Wereldgerechten bij Woodstock69

‘Bij veel strandtenten speelt eten een bescheiden rol. Bij Woodstock69 hebben we een duidelijke filosofie’, zegt Meesters. En dat betaalt zich uit: zelfs op slechte stranddagen zit hier ’s avonds veertig man te eten. ‘Gasten komen speciaal voor ons eten naar het strand.’

De ‘Crispy Duck’ staat sinds vorig jaar op de kaart en is het derde best verkopende gerecht, per week wordt het zeker 125 keer besteld. ‘Ik heb gerecht op Ibiza geproefd, de presentatie heb ik zelf bedacht.’

Vooral het pipetje met geconcentreerde hoisinsaus valt goed in de smaak. ‘Ik wil gasten stimuleren zelf met hun eten bezig te zijn, van elkaar te proeven. Zo creëer je contact tussen mensen. Dat past heel erg bij Woodstock69.’

* kant-en-klaar

Bereidingswijze:

– Maak de eend schoon en verwijder poten, vleugels en kop. Spoel de eend van binnen schoon.

– Meng five spices, gemalen koriander, zout en suiker. Wrijf de eend hier vanbinnen mee in. Doe plumsauce en de koriander in de eend en rijg dicht met een metalen pen.

– Pomp met een (luchtbed-) pomp de eend op tot deze bol staat. Dompel de eend enkele malen in een pan kokend water, hang op en laat uitlekken.

– Meng azijn en honing en verwarm. Smeer de eend in met het mengsel, en laat hangend minimaal vier uur drogen.

– Verwarm de oven op 160 graden bak de eend in anderhalf uur donkergoudbruin. Draai af en toe en giet eventueel bakvocht over de eend.

– Snijd de komkommer en paprika in reepjes. Warm rijstpannenkoekjes op.

– Trancheer de eend. Serveer met de groenten, minimais, enoki, rijstpannenkoekjes en hoisinsaus. Garneer met afilla cress en sesamzaad.

Bieradvies

Bij het ultieme strandgevoel dat Woodstock69 en ook dit gerecht volgens Meesters uitstralen, passen wat hem betreft ook lichte smaken in het glas. Hij adviseert Vedett extra blond, een fris biertje met 5,2 % alcohol. ‘Dat frisse neutraliseert de zware dropsmaak van de saus. Zo begin je elke hap opnieuw.’

Reageer op dit artikel