artikel

12: De Bonte Koe – Purmerend

Café

Op het eerste gezicht is afgelopen jaar weinig veranderd bij De Bonte Koe. Maar schijn bedriegt. Er werd juist flink in de buidel getast om te anticiperen op het compleet nieuw ingerichte plein voor de deur. Het veemarktterrein van weleer ging fors op de schop en kreeg een nieuw aanzien. Voor de bedrijven aan de Koemarkt namen de terrasmogelijkheden toe, en die kans grepen Huub en Linda Arents met beide handen aan.

12: De Bonte Koe – Purmerend

Bleef het buitenzitten jarenlang beperkt tot een paar tafels en stoeltjes aan de gevel, dit jaar kon er ook op het zonnige plein worden plaatsgenomen. ‘Je hebt er echt een winkel bij’, zegt Linda Arents. Naast nieuw terrasmeubilair werd ook de voorgevel van het pand aangepast, deze is nu volledig open is te zetten. Dat loopt een stuk sneller naar buiten dan de reguliere entree. Op de bar is plaatsgemaakt voor een wine by the glass-systeem en ook dat past in de huidige tijd. Gasten willen keuze op dit gebied en zijn bereid zijn iets meer te betalen voor een glas kwaliteitswijn.

De Bonte Koe oogt historisch, maar is absoluut up to date. Oud, maar toch fris. Nog steeds zal de gast die hier voor de eerste keer binnenkomt zijn ogen uitkijken. Naar de prachtige wandschilderijen, de prullaria aan de wanden en de rij kranen op de bar. Want in zijn wortels is dit een puur biercafé. Huub en Linda zijn aimabele mensen. Gastvrij en in voor een geintje. Dit is natuurlijk wel Noord-Holland hè, dus de plaagstootjes zowel van voor als achter de bar zijn niet van de lucht. Een jurylid merkt op dat het nieuwe plein voor de deur heeft gezorgd voor de toename van het aantal evenementen. Leuk voor de handel, maar niet iedereen zit te wachten op het drukke Tros Muziekfeest.

Purmerend vierde dit jaar dat het zeshonderd jaar geleden stadsrechten kreeg en daar hoort natuurlijk een speciaal biertje bij. De 1410 smaakte uitstekend. Bij het bier valt ook wat te eten, maar echt veel keuze is er niet. De vrolijke barman Niels, die we tijdens een ander bezoek troffen, deed er zelfs een beetje geheimzinnig over. Er was best wat te bestellen, maar nergens was te vinden wat. Bestel daarom gewoon een punt appelgebak bij de koffie. Gebakken door Huub’s moeder en buitenaards lekker.

Algemene informatie

Gastheer/gastvrouw: Huub en Linda Arents

Koemarkt 24, 1441 DC Purmerend

(0299) 42 11 24

info@debontekoe.nl

www.biercafedebontekoe.nl

Reageer op dit artikel