artikel

16: Samson – Nijmegen

Café

Een lichte achteruitgang voor dit café, dat samen met oud-Café van het Jaar-winnaar Jos een begrip is in Nijmegen. Zaak voor een brede doelgroep. Gelegen in een wat saaie winkelstraat, maar waar wel iedereen komt. Buurtbewoners, straatvegers, hoogopgeleiden en studenten.

16: Samson – Nijmegen

Het personeel oogt verzorgd. Zwart met witte blouse en geroutineerd de werkzaamheden uitvoerend. Technisch in orde, maar we missen wel een beetje het menselijk contact. Iets meer interactie met de gasten zou leuk zijn. Dit is ook een biercafé, want er valt op dit gebied heel wat te kiezen. Het assortiment is dit jaar nog verder uitgebreid, tot liefst honderd bieren. Tijdens één van de bezoeken heeft het jurylid dit eerst niet eens zo in de gaten. Wel ziet hij een fiks rijtje taps, maar het krijtbord met daarop de melding dat er meer dan honderd soorten voorhanden zijn, is slecht verlicht en pas bij het verlaten van het café wordt het opgemerkt. Dat mag wel wat duidelijker verkondigd worden!

Verder is dit gewoon een echt oercafé. Waar je dus nog gewoon leverworst met currydip bij je pilsje kunt bestellen. Dankzij de ligging in de binnenstad is levendigheid hier gegarandeerd. Al vroeg open, voor koffie met een krantje. Een café met een ziel ook. Die zich na één bezoek nog niet laat vinden, maar voor wie hier vaker aan toog of tafel plaatsneemt zich langzaam zal openbaren.

Algemene informatie

Gastheer: Frits Cleijne

Houtstraat 4, 6511 JN Nijmegen

(024) 323 30 23

info@cafesamson.nl

www.cafesamson.nl

Reageer op dit artikel