artikel

17: Bolle – Tilburg

Café

Het beste studentencafé van Nederland! Dat is Bolle. Maar Bolle is meer dan dat. Dit is een heus totaalcafé. Waar het zowel overdag als ’s avonds goed toeven is. Met aan de ene kant Brandpunt en aan de andere kant De Drie Gezusters en voor de deur een fiks terras.

17: Bolle – Tilburg

Tilburg is ook de vestigingsplaats van horecaopleiding De Rooi Pannen. Het één-tweetje dat deze school en Bolle met elkaar hebben, zorgt ervoor dat al heel wat jonge gastheren- en vrouwen hier het vak leerden en in veel gevallen ook in de horeca werkzaam bleven. Top. In het verleden leverde Bolle niet voor niets meerdere malen de Kastelein van de Toekomst af.

Een jurylid schrijft: ‘Wat een heerlijk bedrijf is Bolle toch. Fantastische clubsandwich genuttigd. Persoonlijk, frisse en hartelijke bediening. Binnen is het zeer sfeervol en buiten een vol (goed verzorgd) terras. Attente bediening voor een tweede consumptie zonder opdringerig te zijn. Om ons heen tevreden gasten. Klassebedrijf!’

Een ander jurylid heeft twee studerende kinderen in Tilburg en ook zij zijn enthousiast over dit café. ‘Waarom moet ik mee jongens? Nou gewoon omdat het een goeie tent is pap!’. Twee keer laat pa zich op deze manier vergezellen door zijn kroost. En beide keren staat Anke aan tafel. “Goh, leuk dat u terugkomt’. Kijk, met zo’n opmerking scoor je punten. Deze attente meid verdient het predicaat ‘horecatijger’. Ze blijkt zelf ook uit een horecanest te komen en heeft inderdaad ook De Rooi Pannen gedaan. Tijdens het praatje blijft ze goed op de andere gasten letten én laat ons en passant nog een speciaalbiertje proeven wat we nog niet kennen. Een superervaring in dit tijdloze topcafé. Alleen jammer dat over het terras stroomkabels voor de parasolverwarming liggen. Dat struikelt nogal makkelijk.

Algemene informatie

Eigenaar: Mark Storms

Piusplein 8, 5038 WL Tilburg

(013) 581 02 90

info@cafe-bolle.nl

www.cafe-bolle.nl

Reageer op dit artikel