artikel

19: Het Centrum – Horst

Café

Het kleinste café van Horst blijft groots presteren. Dit is een gezellig modern lichtbruin café met een veranda die aan de Méditerranée doet denken. Binnen wordt die indruk versterkt door de gekleurde en wat rommelige boeren houten stoelen.

19: Het Centrum – Horst

De wc is boven en dat is niet alleen lastig voor wie slecht ter been is, maar in dit biercafé is het aanlokkelijk het niet bij één glas te houden. En ook dan kan de tocht naar boven, na een paar glazen, erg lang duren. Jan en Monique Joosten bewijzen dat de menselijke maat het verschil maakt en dat het veel leuker is om hier het glas bier te drinken dan thuis voor de buis. Dit is een biercafé inderdaad. Waar met evenveel enthousiasme wordt b-berry – een lokaal blauwe bessensap – aan de man gebracht. ‘Wat een ervaring’, verzucht ons jurylid.

‘Liefdevolle bediening aan tafel. Snel, adequaat en vriendelijk. Na het bessensap krijg ik een lokaal gebrouwen witbier aanbevolen. Ook alweer liefdevol getapt in eigen glas. Als op de vraag wat ik ervan vind, naar waarheid antwoord dat het niet mijn soort bier is, krijg ik samen met de rekening een proefglaasje Skuumkoppe van Texel. ‘Hier proef dit eens.’ ‘Lekker’, proef ik. ‘Dat dacht ik al, zegt de vrouw aan het tafeltje, dit bier heeft wat meer bite, dat vindt u lekkerder.’ Over smaak valt te twisten, maar dat geldt niet voor de gastvrijheid hier. Die is top.

Algemene informatie

Eigenaren: Jan en Monique Joosten

Wilhelminaplein 13, 5961 ES Horst

(077) 398 60 01

cafe-het-centrum@hetnet.nl

www.hetkleinstecafevanhorst.nl

Reageer op dit artikel