artikel

20: De Poshoorn – Maastricht

Café

Recent was De Poshoorn gastheer voor de jaarlijkse borrel van top 100-cafés. In de sfeervolle Maastrichtse ambiance genoten de pakweg 75 aanwezige kasteleins van Limburgse bieren en bijpassende hapjes. Ook gemaakt van ingrediënten uit de regio. Het was een variant op de Groene Borrel die dit café tegenwoordig vaker organiseert.

20: De Poshoorn – Maastricht

Eigenaar Ger Franzen lijkt met hernieuwd elan in de zaak te staan. ‘Vroeger had ik één slager, nu haal ik mijn vlees bij drie verschillende leveranciers. Het is echt leuk om op zoek te gaan naar mooie en authentieke ingrediënten’, zegt hij. En dat geldt ook voor de groenten, kazen en bieren die geserveerd worden.

De Poshoorn was al eens Café van het Jaar en sinds die uitverkiezing in 2003 is er aan het interieur weinig veranderd. Dit is nog steeds een nostalgisch ingerichte ontmoetingsplek. Meteen na de entree stuit de gast op een hoge bar. Plavuizen op de vloer, parket tegen het plafond, oude kranten tegen de muur. Al met al een bierige uitstraling. Het oogt allemaal een tikje sleets, maar zeker niet versleten.

De juryleden van dienst stappen steevast De Poshoorn binnen als Maastricht wordt aangedaan. Belangrijkste reden: de combinatie van Chateau Neubourg en de ‘Sate vaan t Hoes’. Anders gezegd, een prima getapt glas van Gulpener’s toppils in combinatie met een bord saté. Op een zonnige zaterdag in juni treffen we een vol terras. En hé, is die ouwe heer daar niet Jean Nelissen, de beroemde wielerreporter? Ja. Met een biertje en de krant binnen handbereik bekijkt hij het passerende volk. (Begin september is hij overleden). Wij hebben vooral oog voor de medewerkers die routineus hun werk verrichten. Iets te routineus soms, want het duurt even voor we de aandacht kunnen trekken. Terwijl we toch op het terras direct voor de deur zitten en de obers regelmatig passeren. Ook bij eerdere bezoeken merken we dit op: iets te veel op de automatische piloot. Kom op, even wat peper tussen de Limburgse billen en pep die gastvrijheid op! Dan komt de top 10 zo weer in het vizier.

Algemene informatie

Gastheren: Perry Frijns en Ger Franzen

Stationsstraat 47, 6221 BN Maastricht

(043) 321 73 34

poshoorn@hetnet.nl

www.poshoorn.nl

Reageer op dit artikel