artikel

22: Morshuis – Albergen

Café

Op het oog geen grote veranderingen bij Morshuis. De vierde generatie in dit familiebedrijf in de persoon van Edward Morshuis – natuurlijk bijgestaan door echtgenoot Olga – breidde het oude dorpscafé met zaal in het vorige decennium flink uit. De zalen werden groter, het café werd uitgebreid en er kwam een echte bierkast. Uniek in zijn soort.

22: Morshuis – Albergen

In dit biercafé – Morshuis is lid van de Alliantie van Biertapperijen – kwam een paar jaar geleden een inloopkast met daarin honderd speciaalbieren waaruit de gast zelf mag kiezen. ‘Ik ben in het Walhalla’, horen we een bierliefhebber roepen die er voor het eerst binnenstapt.’

Door de verkoop van tweede bedrijf De Appel in Hengelo kreeg het ondernemerskoppel dit jaar naar eigen zeggen meer ruimte zich te concentreren op het moederbedrijf. Er werden weer evenementen op poten gezet en de buxushaagjes voor het pand werden vervangen door kiezels om de verlokking voor de gast om binnen te komen aantrekkelijker te maken.

Morshuis is zowel dorpscafé als pleisterplaats voor al die fietsers die met mooi weer de zaak passeren. Om die reden wordt ook ijs verkocht. Tijdens een zomers bezoek is een bardame aan het werk die de boel prima onder controle heeft en het café lekker aan het draaien houdt. Vaste gasten worden hartelijk begroet, maar ook wij als ‘buitenstaanders’ worden op buitengewoon correcte wijze geholpen en krijgen het gevoel welkom te zijn. Morshuis bewijst dat je met actief ondernemerschap ook een dorpscafé prima draaiende kunt houden.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Edward en Olga Morshuis

Ootmarsumseweg 159, 7665 RX Albergen

(0546) 44 12 38

info@morshuis.nl

www.morshuis.nl

Reageer op dit artikel