artikel

28: In de Blaauwe Hand – Nijmegen

Café

Klein van omvang, groot in daden. Dat typeert dit knusse en historische hoekcafeetje het best. Gelegen in het hart van de stad, met als overbuurman het oude Waaggebouw. Dit pand ademt caféhistorie. De naam is een verwijzing naar de lakenververs van weleer, die door de gebruikte kleurstof indigo blauwgekleurde handen kregen.

28: In de Blaauwe Hand – Nijmegen

Daarvan is natuurlijk allang geen sprake meer. Onder aanvoering van eigenaar Gert de Graaf groeide het café uit tot een dranklokaal, waar op bier-, wijn- en gedistilleerdgebied veel valt te kiezen. De gasten zijn een mooie mix van man en vrouw. Tikje alternatief, maar dat geeft dit café extra aantrekkingskracht. Door de beperkte omvang zit het snel vol, maar is het dus ook vlot gezellig. Liefst acht open wijnen, en met als ‘buurman’ stadsbrouwerij De Hemel is het logisch dat huisbier Rooie Tiep Top er wordt gebrouwen.

Dankzij het keukentje op de eerste verdieping kan ook prima worden gegeten. De dochter in het gezelschap eet een teppanyaki-schotel en haar vriendje bestelt een mooie whisky bij zijn Servische gehaktschotel. Ronduit charmant worden de maaltijden uitgeserveerd door de kokkin zelf.

Even dreigt het personeel te veel met zichzelf bezig te zijn tijdens het wisselen van de wacht. Met een fraaie klinkslag redden de medewerkers zich er weer uit. Dit team krijg je niet gek.

Algemene informatie

Gastheer: Gert de Graaf

Achter de Hoofdwacht 3, 6511 VW Nijmegen

(024) 323 20 66

graafgert@caiway.nl

Reageer op dit artikel