artikel

3: De Bóbbel – Maastricht

Café

Alle top 10-cafés van vorig jaar werden dit jaar standaard door twee juryleden bezocht. De Bóbbel kreeg er een paar meer over de vloer. Geen wonder. Onze jury bestaat uit louter caféliefhebbers en zijn die eenmaal in Maastricht, dan is een bezoek aan dit nostalgische en tijdloze café bijna een must.

3: De Bóbbel – Maastricht

Als ze dan op warme dagen ook nog een bordje op de gevel zien hangen met ‘binnen airco’, stappen ze helemaal snel naar binnen. Al weten ze dat er geen snars van klopt. Maar als je geen terras hebt, moet je als ondernemer creatief zijn en dat wordt gewaardeerd. Het is natuurlijk niet de enige reden om naar De Bóbbel te gaan.

Het prachtige interieur is een mix van bruin en Jugendstil. Dit café noemt zichzelf een ‘praathuis’ en is daarom muziekloos. We bezoeken De Bóbbel – als gezegd – meerdere malen: Zo ook een keer in juni, op het zaterdagse borreluur. Om half 5 is het nog rustig met enkele gasten binnen. ‘Wordt het hier wel drukker’, vragen we ons af, want op Het Vrijthof zitten de terrassen al bomvol wegens zeer zonnig weer.

Terwijl de medewerker met zorg onze bieren tapt, stappen al weer enkele gasten binnen. En even later nog een paar. Voor we het weten, zit het café gezellig vol. Winkelende dames bestellen een goed glas wijn. Bezoekers van buiten de stad vragen om Palm. Nee, dat is er niet, maar de ober adviseert met verve een Brand Imperator. Stamgasten drinken een biertje, staande aan de bar. Het valt inmiddels al lang niet meer op dat het café muziekloos is. Ondertussen gaat een ober rond met gratis hapjes: crostini met rilette. De Bobbel is één grote huiskamer, waar stedelingen en buitenlui prettig mengen. Sjiek en cultureel, dat is de beste beschrijving van het publiek dat je hier ontmoet. En in dit prachtige decor geven de obers hun natuurlijke voorstelling: Ze laten zien dat ze van hun vak houden. Van de mensen, van de producten en van het café. Een voorbeeld voor velen!

Algemene informatie

Gastheer: Taco van der Bijl

Wolfstraat 32, 6211 GN Maastricht

(043) 321 74 13

info@debobbel.com

www.debobbel.com

Reageer op dit artikel