artikel

36: De Jaren – Amsterdam

Café

Vrijwel gelijk gepositioneerd als vorig jaar, en dat betekent dat bij De Jaren (inderdaad) niet veel is veranderd. Beter gezegd: niets eigenlijk! Nog altijd is de moeder aller grand cafés een laagdrempelig totaalconcept, waar de begroeting bij binnenkomst volledig afwezig is, de bar als een soort verdwaald eilandje in de grote ruimte is geplaatst en de gast zijn plaatsje zoekt aan leestafel, tafeltje of terras.

36: De Jaren – Amsterdam

De Jaren is weliswaar geen knus adresje, iedereen is er wel gelijk. Man of vrouw, jong of oud, allochtoon of autochtoon. En dat al bijna twee decennia. Dat is knap. Bij mooi weer is het terras een populaire plek. Aan het water en dus heerlijk toeven op mooie dagen. Altijd wat te zien, want het is bijna filevaren, zo druk is het soms met bootjes op de grachten.

Ons jurylid is kort en bondig. ‘Zoals altijd. Je wordt niet begroet, er is geen oogcontact, je zoekt zelf een plaatsje uit op de begane grond, eerste verdieping of terras en pas dan word je geholpen. Geen bedrijfskleding, wel mensen die geselecteerd zijn op sociale vaardigheden en uitstraling. Zachte karakters. Een nog immer uniek en grootstedelijk concept. Je moet ervan houden, maar horecatechnisch nog altijd een briljant ontwerp dat door de jaren heen zijn kwaliteit heeft behouden. Een geweldig adres om af te spreken, maar een slechte plek om dronken te worden aan de bar.’

Algemene informatie

Eigenaren: E. Mulder, J. Griffin en R. Soesan

Nieuwe Doelenstraat 20-22, 1012 CP Amsterdam

(020) 625 57 71

info@cafedejaren.nl

www.cafedejaren.nl

Reageer op dit artikel