artikel

38: De Vooruitgang – Eindhoven

Café

Flauw natuurlijk om een zaak met deze naam dertien plaatsen te laten zakken, maar het kan niet anders. Dit is nog steeds één van de bekendste afspreekplekken van Eindhoven. Eigenaar Debuut bv kennen we van een keur aan kwalitatief hoogstaande horecaconcepten, en ook bij De Vooruitgang wordt steeds op het juiste moment iets aangepast aan interieur of opzet. De zaak mag dan al jaren bestaan, het blijft wel volledig bij de tijd en de algemene beleving is ronduit positief te noemen.

38: De Vooruitgang – Eindhoven

Waarom dan toch een paar plaatsen achteruit? Bewust gaan we een paar keer bij de zaak langs als juist de minst kritische horecagroep massaal de zaak bevolkt. Donderdagavond, studentenavond. We sommen de manco’s maar even op: geen begroeting van de barmedewerker terwijl we toch pal voor zijn neus plaatsnemen op de kruk, en eenmaal opgemerkt loopt hij hautain weg zonder te vragen wat we willen drinken. De drankjes staan nog maar net voor onze neus of we krijgen de indruk dat het personeel zelf nog even aan de boemel wil. Het is half twaalf, bar en zaak zijn goed gevuld, maar de tapbladen krijgen al een sopje en de koelkasten worden bijgevuld voor de volgende dag. Onder de schone taps doekjes en dienbladen om na eventueel gebruik – liever niet!! – niet wéér te hoeven worden schoongemaakt.

Je mag natuurlijk trots zijn als je in Eindhoven bij De Vooruitgang werkt, maar verwar dit niet met arrogantie. De gast blijft wel koning. Op andere momenten merken we een zekere nonchalance op. Het Steenbrugge Witbier krijgen we voorgezet in een Hertog Jan Weizener-glas. De smaak is er niet minder om, maar jammer blijft het. Dat het beter kan, zien we tijdens een aantal bezoeken overdag. Maar deze zaak is ook ’s avonds open en juist dan mag de organisatie wat strakker worden neergezet.

Algemene informatie

Eigenaar: Ruud van Rietschoten

Gastheren: Chris Nabuurs en Daniël Dronkers

Markt 11, 5611 EB Eindhoven

(040) 243 39 95

info@de-vooruitgang.nl

www.de-vooruitgang.nl

Reageer op dit artikel