artikel

39: De Notaris – Alkmaar

Café

Een vaste waarde in de lijst. By far het drukste horecabedrijf van de stad, dus de zaak weet de juiste snaar te raken. Eigenaren Hans en Brenda Bezembinder hadden dit voorjaar de plannen klaar om het interieur eens flink onder handen te nemen.

39: De Notaris – Alkmaar

‘Jullie hebben al jaren commentaar op die rode draperieën tegen het plafond, maar daarachter zitten wel allemaal buizen en leidingen’, kan Bezembinder niet nalaten te zeggen. Echter, de bekende buurman Henry’s kwam in de verkoop. Het duo hapte toe en maakte er een prachtbedrijf van dat deze zomer openging: Samen. Het had voor De Notaris wel tot gevolg dat de broodnodige verbouwing werd uitgesteld tot komend voorjaar. Tot die tijd wordt dus geluncht, geborreld, gedineerd en geswingd in het ‘oude’ interieur van dit totaalbedrijf. De opmerkingen van het jurylid hierover zullen we daarom niet herhalen.

Prachtzaak hoor. Gelegen aan een fraai plein, met uitzicht op de bekende Waag. Het terras zit op mooie dagen het eerst vol en ziet er sfeervol en verzorgd uit. Ons jurylid rept over ‘een groot contrast met binnen’. Het zijn echter de ervaringen met de bediening die een kleine daling tot gevolg hadden. De ene keer worden we prima geholpen – alert en vriendelijk – de keer daarop staat de automatische piloot aan en doet de jongeman van dienst alleen het hoogst noodzakelijke: de bestelling op onze tafel neerzetten.

Dat is niet het enige minpunt. Iets vaker zouden de dames en heren van dienst zelf moeten weten voor wie de bestelling is die ze naar buiten brengen. Notarissalade! Cola! Het wordt hard over het terras geroepen. Er hoeft maar één grapjas zijn vinger op te steken en het gaat in die richting. Liever: ‘Ik heb hier een Notarissalade en een cola. Waar mag ik die neerzetten?’ Dat klinkt toch een stuk vriendelijker!

We verwachten veel van de verbouwing. Het zal zeker helpen om De Notaris weer tot hét trendsettende bedrijf van Alkmaar te kunnen kronen. Let daarnaast ook op de menselijke factor van de bediening. Een iets warmer gevoel van welkom doet wonderen, en maakt in veel andere gevallen een verbouwing zelfs overbodig.

Algemene informatie

Eigenaar: Hans Bezembinder

Houttil 18, 1811 JM Alkmaar

(072) 520 76 08

info@denotarisbv.nl

www.denotarisbv.nl

Reageer op dit artikel