artikel

4: De Pintelier – Groningen

Café

Op een warme zaterdagavond in juni doet een groepje vrienden een rondje Groningen. De vakanties zijn nog net niet begonnen, het WK-voetbal is in volle gang. Echt druk is het nergens. Tot rond een uur of negen de deur van De Pintelier wordt opengeduwd. Een druk, vol en bruisend café omarmt de nieuwkomers.

4: De Pintelier – Groningen

Snel wordt het geaarzel voor de bar opgemerkt door één van de barmensen. We kunnen niet direct kiezen en ondanks de drukte krijgen we uitleg over de keuze aan de tap. En die is riant. Liefst 23 kranen! Dit café is lid van de Alliantie van Biertapperijen (ABT) en een deel van het ruime bierassortiment wordt zelf gehaald bij kleine brouwerijen in België. Zelfs voor de grootste bierfanaten is altijd wel iets origineels voorhanden is. Daarnaast heeft het café ook nog een fantastisch aantal whisky’s in huis.

Puur uit nieuwsgierigheid wordt dan even een blik op het terras geworpen. De Pintelier deed dit jaar immers ook een gooi naar een positie in de Terras Top 100 van Misset Horeca, maar de schots en scheef staande tafeltjes hebben op dit moment niet veel prioriteit. Al zitten ze goed vol. Terwijl het toch mogelijk moet zijn op dit knusse binnenpleintje iets moois neer te zetten.

De grote kracht van De Pintelier is dat het twee moeilijke facetten prima weet te combineren: Goed personeel dat ook nog over productkennis beschikt. In de studentenstad die Groningen is, weet het veel van de medewerkers bovendien voor een paar jaar aan zich te binden. Achter de bar daarom niet de nonchalance die het personeel in veel studentencafés kenmerkt, maar gemotiveerde en getrainde mensen die veel over de producten weten die ze verkopen en er graag over willen vertellen. Regelmatig krijgen ze een cursus die ze meer leert over de producten die ze tappen en hoe ze dat moeten doen. Leerlingen worden aan de hand genomen door ervaren collega’s en zo wordt het stokje goed doorgegeven. De gasten zijn een mooie mix van studenten en docenten van de nabijgelegen universiteit en ander volk uit de stad. Jong, oud, man of vrouw. Hier heerst een prima balans.

Algemene informatie

Gastheer: Eric Harder

Kleine Kromme Elleboog 9

9712 BS Groningen

(050) 318 51 00

info@pintelier.nl

www.pintelier.nl

Reageer op dit artikel