artikel

41: Kobus Kuch – Delft

Café

Een paar jaar geleden nog drager van de rode lantaarn, maar nu doet Kobus Kuch weer wat het moet doen. Een heerlijk relaxte sfeer bieden om te kunnen genieten van een kop koffie of biertje. De Beestenmarkt behoort tot de beste horecaterrassen van Nederland en Kobus Kuch neemt daar een belangrijke plaats in. De appeltaart is beroemd in Delft en staat prominent op het menu.

41: Kobus Kuch – Delft

De inrichting is onveranderd rommelig met lijstjes, tekeningen en andere prullaria aan de muur. De marmeren tafeltjes met wankele stoelen maken de sfeer compleet. Het terras heeft nieuwe tafeltjes met een geinig eigen Kobus-tafelblad. De wc is zo schoon dat we zelfs daar van de vloer hadden kunnen eten – was er ruimte geweest. De manier waarop wasbak, zeep en droger zijn geïntegreerd bij gebrek aan ruimte, is fantastisch. Buiten een groot krijtbord met iedere dag een mooie en originele spreuk.

Op een augustusavond is het gezellig druk in de voormalige studiestad van ons jurylid. ‘Vanzelfsprekend gaat de meeste aandacht uit naar het terras. De bediening is adequaat, maar ook weer niet bijzonder. Dat laatste is het terras onder de bomen wel. Een heerlijk geroezemoes stijgt op van alle borrelaars.’

Op een ander moment, tijdens de lunch, is het wederom gezellig druk. De bediening is prima, maar wel beetje onbeholpen, zoals dat bij Kobus hoort. De bestelde broodjes ossenworst worden in een vloek en een zucht gebracht. Ze zijn gigantisch. ‘Succes met eten’, zegt de jongen die de borden bij ons neerzet verontschuldigend als hij onze verraste blikken ziet. ‘Er is nog niemand die ze netjes heeft kunnen opeten.’

Algemene informatie

Eigenaar: Jeroen Verwaal

Beestenmarkt 1, 2611 GA Delft

(015) 212 42 80

info@kobuskuch.nl

www.kobuskuch.nl

Reageer op dit artikel