artikel

43: Hofsteenge – Grolloo

Café

Het bekendste dorpscafé van Drenthe dankt zijn faam allang niet meer louter aan Harry Muskee, oftewel Cuby van de Blizzards. In de jaren ’60 bezorgde hij de zaak landelijke bekendheid door met zijn bandleden intrek te nemen in een oude boerderij in het dorpje. En natuurlijk werd Hofsteenge vaak aangedaan in die jaren. Om een biertje te drinken, of om na afloop van een optreden nog iets te eten te halen.

43: Hofsteenge – Grolloo

Muskee mag dan de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, zeker één keer per jaar treedt hij nog op bij Hofsteenge, waar eigenaar John Hofsteenge in steeds groter wordende mate wordt bijgestaan door zijn zoon maar het spreekwoordelijke stokje nog lang niet aan de wilgen wil hangen. Met het organiseren van activiteiten weet hij de aandacht op zijn zaak te houden en is zo in belangrijke mate verantwoordelijk voor de leefbaarheid in het kleine dorp.

Wie de zaak voor het eerst binnenstapt, ziet vooral een groot, lichtbruin bedrijf, met een inrichting die als gedateerd is te omschrijven. Dat valt niet op als de zaak goed is gevuld, maar als ons jurylid binnenstapt is ze met haar partner de enige gast. De twee personeelsleden ogen verveeld en lijken het maar vervelend te vinden dat de gasten de keu ter hand nemen. Liever hadden ze dat zelf gedaan. De bestelde biertjes worden vlot maar zonder extra’s uitgeserveerd. Hoe anders is de aanblik op een mooie zomerdag, als het terras vol zit met passanten of gasten van het nabijgelegen huisjespark. Hofsteenge oogt dan levendig en alles loopt gesmeerd. Al met al een voorbeeldcafé op het platteland.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: John en Germaine Hofsteenge

Hoofdstraat 11, 9444 PA Grolloo

(0592) 50 12 26

info@hofsteengegrolloo.nl

www.hofsteengegrolloo.nl

Reageer op dit artikel