artikel

50: Beekman & Beekman – Deurne

Café

Toon Kortooms mag dan een vrijwel vergeten volksschrijver zijn, één van zijn boeken staat wel aan de basis van de naam van dit grote horecabedrijf. Beekman & Beekman is een begrip in de Peel en dus Deurne. Centraal gelegen in dit Brabantse plaatsje en op mooie dagen voor de deur een gigantisch terras. Een bedrijf voor toeristen, passanten en dorpsbewoners.

50: Beekman & Beekman – Deurne

Je moet het treffen, want tijdens één van de bezoeken is het akelig leeg. Het jurylid is eventjes de enige bezoeker in dit grand café, waar alles blinkt en schittert dat het een lieve lust is en genoeg is te zien dankzij de uitbundige inrichting. Als je niet beter zou weten, zou je bijna denken dat hier bier wordt gebrouwen getuige de koperen ketels langs de wand.

Op andere momenten is het wel druk. Vanaf half zes is de eetfunctie prominent, maar dit gaat niet ten koste van de barfunctie. Ook nu blijft het mogelijk een biertje te bestellen, of een glas wijn. Gasten genieten van het prima eten. Wel valt op dat het personeel op deze momenten duidelijk meer raad weet met de gasten dan wanneer de zaak leger is. De interactie met de gast is in dat laatste geval dan wat stroef. Maar nu… prima. Iedereen loopt met zichtbaar plezier rond en dat werkt sfeerverhogend.

Algemene informatie

Eigenaren: Vera en Mario Martens

Markt 8, 5751 BE Deurne

(0493) 35 44 18

info@beekmanbeekman.nl

www.beekmanbeekman.nl

Reageer op dit artikel