artikel

51: Nielz – Almelo

Café

Niels en Floortje Mulder zijn er ondanks hun relatief jonge leeftijd in geslaagd twee puike bedrijven neer te zetten in een stad die tot een paar jaar geleden niet bekend stond om zijn bruisende uitgaansleven.

51: Nielz – Almelo

Almelo, de plaats waarover Herman Finkers natuurlijk ooit zei: ‘Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen, in Almelo is altijd wat te doen.’ Daar komt binnenkort een derde bedrijf bij van de ondernemers. Zuid eten & drinken moet de iets chiquere versie van Nielz worden.

Sinds een paar jaar is dit het kloppende horecahart van deze plaats. Gevestigd in een monumentaal pand aan het marktplein. Het bruist er van de activiteiten. Nielz verzorgt veel groepsactiviteiten: van glamourparty tot GPS-tocht en van moorddiner tot worskhops visagie, aangeboden sinds Floortje het vakdiploma visagie behaalde. Inmiddels is zelfs al een team van tien visagisten, hairstylisten en fotografen actief. Als de Mulders iets aanpakken, dan geen half werk.

Ons jurylid kwam geen moord oplossen, maar wilde gewoon iets drinken. Via het grote terras aan de voor- en zijkant van de zaak naar de entree die toegang biedt tot een wine bar. Hij komt terecht in twee grote caféruimtes. Fraai ingericht. Eenmaal aan een tafeltje verloopt het wel wat rommelig. De bestelde milkshake komt bij een andere zaak vandaan. Wij weten dat deze ook eigendom is van de Mulders, maar het doet een beetje vreemd aan. De aanwezige bedrijfsleider heeft de muziek wel erg hard staan voor die paar andere gasten in de zaak. Bovendien is het genre niet echt passend voor de dag en lurkt hij ondertussen ongeïnteresseerd aan een flesje frisdrank. Een ander personeelslid draagt zijn sloof tot onder de kont. Dit type broeken kennen we, maar sloven zo dragen… dat zagen we nog niet eerder. Nielz oogt als een succesvol en populair horecabedrijf. Laat de arrogantie echter iets vaker achterwege.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Floortje en Niels Mulder

Marktplein 31, 7607 HM Almelo

(0546) 81 57 77

info@nielz.nl

www.nielz.nl

Reageer op dit artikel