artikel

52: Het Bonte Paard – Laren

Café

Een flinke sprong in deze lijst voor dit Gooise café waar iedereen welkom is. Van smoezelige werkoverall tot driedelig grijs, het neemt allemaal plaats aan tafel of op het terras. Tijdlozer dan tijdloos? Wie dat zoekt gaat naar ’t Paard. Warm en nostalgisch zonder museaal te worden.

52: Het Bonte Paard – Laren

Ook de gastvrijheid past bij de mores in dit deel van het land, waar het gemiddelde inkomen en het gehalte woonachtige BN’ers beduidend hoger ligt dan elders in het land.

Genieten geblazen dus als op het kruispunt voor de deur een scooter wat onhandig manoeuvreert en een krasje op een dure cabrio veroorzaakt. De commotie die de donker bebrilde hoofdrolspelers dan veroorzaken, staat bol van de gespeelde verontwaardiging. We nemen nog een slok van ons bier en wachten op de afloop vanaf dit eersterangs plekje.

Bijzonder zijn de toiletten. In een apart gebouw buiten en kwalitatief goed uitgevoerd. In deze ambiance zou je bijna vergeten dat de bediening vaak ronduit slecht is. Geen begroeting, tikje arrogant, maar het past hier. Jammer van al die rokers binnen. Dat heeft dit café echt niet nodig, schatten wij in.

Bovenal is dit een echt ontmoetingscafé. Erg leuk om te zien dat drie generaties zich er thuis voelen: grootouders, ouders en kinderen. De zaak heeft een efficiënt ingerichte bar. Volledig geautomatiseerd zonder dat dit zichtbaar is voor de gasten of afbreuk doet aan de authenticiteit van de zaak.

Algemene informatie

Gastheer: Frank van Dijk

Naarderstraat 1, 1251 AW Laren

(035) 538 20 92

info@cafehetbontepaard.nl

www.cafehetbontepaard.nl

Reageer op dit artikel