artikel

57: Nescafé – Ameland

Café

Harry is back! De eigenaren van dit café, Harry en Froukje Nobel, hebben zware jaren achter de rug, maar de draad is opgepakt en de weg naar boven ingezet. ,,Ik heb er echt weer zin in. Het personeel zegt het ook: Harry, je bent er weer’’, meldt de forse eigenaar zichtbaar tevreden.

57: Nescafé – Ameland

In de dorpsstraat van het drukke Nes is het Nescafé niet te missen. Voor de deur een terras met opvallende overkapping. Volgens de Nobels gaat binnenkort letterlijk het dak eraf en wordt flink verbouwd. Ook de biertanks die jaren geleden een plekje op zolder kregen, verhuizen dan naar de kelder.

Meerdere malen stapten we dit jaar het café binnen. Eind april bijvoorbeeld, als het clubje vrienden rond de klok van tien een nog rustig café aantreft. Aan de bar drie blonde dames uit Groningen, die al snel ingaan op de uitnodiging ook aan de grote stamtafel te komen zitten.

Wat volgt is een vermakelijke avond vol drank, geflirt, gedans en muziek. Rond middernacht komt Harry de zaak binnen en het dak gaat er niet veel later af. Met zijn trombone marcheert hij al toeterend door de zaak en niet veel later zien we nog zo’n oude bekende: de toiletrollenblazer. Een omgebouwde bladblazer die oogt als een bazooka en waarmee vellen wc-papier het café in worden geblazen. Het gezelschap aan de stamtafel wordt ondertussen steeds inniger. Het gevolg van bier en Nobeltjes.

Geen representatief bezoek wellicht, maar gelukkig zien we de zaak ook op andere momenten van de dag en het jaar. Dan blijkt dat het Nescafé qua gastvrijheid en professionaliteit met kop en schouders boven de collega’s in het dorp uitsteekt. De terechte winnaar van de eerste Gastvrijheidsprijs van Ameland.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Harry en Froukje Nobel

Van Heeckerenstraat 10, 9163 GZ Nes

(0519) 54 27 60

restaurant@nes-cafe-ameland.nl

www.nes-cafe-ameland.nl

Reageer op dit artikel