artikel

59: ’t Anker – Hulst

Café

Het jurylid van dienst rijdt via België het eigen land binnen. Zeeuws-Vlaanderen: buitenland in eigen land. En wat een plaatje van een stad is Hulst. Het oude vestingstadje ligt te pronken in het zonlicht. Bijna wordt besloten tot een wandeling over de stadswallen, maar die attractie bewaren we voor een volgende keer. Jammer dat de gemeente niet wat meer zorg heeft besteed aan het visitekaartje van de stad, de Markt. Het prachtige plein wordt ontsierd door al die auto’s.

59: ’t Anker – Hulst

Even later staan we voor een rijtje van drie cafés. ’t Anker is de middelste en qua uitstraling verreweg het meest café. Het interieur is niet bijzonder, maar onder aanvoering van Werner Wauters en Mirja Lockefeer is dit wel de pleisterplaats van Hulst en verre omgeving. Jong en oud komen graag. Jammer dat veel gasten binnen roken, maar ergens snappen we wel dat het wordt toegestaan. We zien het echter ook achter de bar gebeuren en zelfs in de tijd dat de wet het roken nog wel toestond, vonden we dit al een smerig gezicht. Niet fris ook, om de handen die even daarvoor nog een peuk in de hand hadden een glas bier om te zien spoelen.

Overigens valt de overlast van de rokers mee. De installatie rekent adequaat af met de meeste rook. Helaas is ook maar weinig te eten bij het bier of de wijn. En toch gaan we langzaam om. De sfeer is even hartelijk als de bediening. Bij de ingang leunt een heer op zijn wandelstok. Hij staart de diepte in en geniet van de mensen, terwijl hij af en toen aan zijn glas nipt. Aan de bar veel grootspraak en sterke verhalen. Precies waarvoor de bar is bedoeld. De leeftijd varieert van jong tot oud en de muziek is perfect van volume. De toiletten (Koer) zijn sober doch schoon en krijgen een voldoende. De wijn smaakt de dames prima. Sfeer en bediening doen het jurylid sterk denken aan die bij ’t Centrum in Horst. Ook al zo’n warm baken van gastvrijheid.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Werner Wauters en Mirja Lockefeer

Grote Markt 4, 4561 EB Hulst

(0114) 31 28 77

klclown@xs4all.nl

Reageer op dit artikel