artikel

60: De Rede van Dronten – Dronten

Café

Vorig jaar binnen op nummer 100 en nu met stip veertig plaatsen de goede kant op. Dit is een allround totaalbedrijf in de polder. En nee, in het land der blinden is éénoog geen koning. De polder staat weliswaar niet te boek om zijn bruisende uitgaansleven, maar De Rede van Dronten zou ook op andere plaatsen opvallen vanwege de gastvrijheid, creativiteit en sfeer.

60: De Rede van Dronten – Dronten

Gelegen aan het centrumplein van de polderstad met aan de kopse kant het bekende theater De Meerpaal, is dit een eigentijds cafe. Met zitmogelijkheden op meerdere niveaus en dat geeft het bedrijf een speels karakter. Het geluid, de verlichting, de (regelmatig wisselende) kunst aan de wanden, alles lijkt prima in harmonie en daarom zit deze zaak op een trieste woensdagavond helemaal vol. Om kwart over tien ’s avonds drukt het jurylid de deur open en komt hij terecht in een zaak waar de sfeer prima is en een gemêleerd publiek zich amuseert.

Op weg naar de bar is de begroeting ‘onderweg’ door de meiden in de bediening die ons tegenkomen met een vol blad, vriendelijk. Ook aan de bar worden we welkom geheten, terwijl de handjes ondertussen routineus doorwerken. Als een van de barkeepers vraagt ‘wat kan ik voor U betekenen?’, antwoordt het jurylid: ‘Ik stik van de dorst!’ Het alerte antwoord van de ene barman tegen de ander is: ‘Geef deze meneer onmiddellijk een barkruk.’ Binnen een paar seconden staat een mooi getapt glas Grolsch op de toog.

De Rede van Dronten is een prima bedrijf met gedurende de dag meerdere functies. Koffie, lunch, borrel, diner en drinken, en opvallend groot. Achter het cafédeel bevinden zich namelijk nog meerdere zalen die apart zijn af te huren.

Algemene informatie

Gastheer: Jeroen Groot

De Rede 36-38, 8251 EW Dronten

(0321) 33 60 39

info@derede.nu

www.derede.nu

Reageer op dit artikel