artikel

62: Wijnbar Janssen en Van Dijk – Rotterdam

Café

Prettig personeel en prettige gasten.’ We zien het compliment staan op de Café Top 100-site en dat bewijst weer eens dat het publiek in je zaak wel degelijk te ‘sturen’ is. Dit is een ongelooflijk leuke wijnbar, waar een wat ouder en beter opgeleid publiek zich thuis voelt. Met volop lekkere hapjes en – natuurlijk – een keur aan uitstekende wijnen, waarvan het gros per glas is te bestellen.

62: Wijnbar Janssen en Van Dijk – Rotterdam

Het gezelschap waarin het jurylid zich bevindt, bezoekt de zaak op een gure donderdagavond. Het is net voor half elf. Als de eerste drankjes zijn geserveerd, wordt verbaasd opgemerkt dat aanstalten worden gemaakt om al te sluiten. Het is bommetje vol, de muziek en de stemming zijn goed, de sfeervolle verlichting aan het plafond verhoogt de sfeer. Hier zal het nog lang gezellig blijven. Maar nee, om elf uur is het feest voorbij. Al met al waren het drie heerlijke kwartiertjes…

Achter de bar twee kordate en goed ogende dames die stevig doorwerken. Met flair. Dit duo krijg je niet snel gek. In een hoek richting de toiletten bewijst de berg lege wijnflessen dat er nogal wat vergist druivensap doorheen gaat in een week. Op andere momenten zien we een mooi café met veel lichtinval dankzij de grote ‘etalageramen’. Het oogt gemakkelijk toegankelijk en spontaan. Bij binnenkomst is de begroeting allerhartelijkst door al weer zo’n mooie bardame.

We krijgen gelukkig ruimschoots de tijd om te kiezen uit het ruime wijnassortiment. De aanbevolen wijnen van de maand staan goed zichtbaar op een bord. Het is wellicht dankzij het vrouwelijke karakter van de zaak dat de wijnbar/het café smaakvol is ingericht en fris oogt. Toch is dit geen café waar louter wijnliefhebbers zich thuis voelen. Het rijtje taps biedt uitkomst voor wie liever een biertje drinkt. Het is echter de pure gastvrijheid die deze wijnbar zijn USP geeft.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Albert en Saraja van Dijk

Westewagenstraat 58, 3011 AT Rotterdam

(010) 413 11 44

saraja@planet.nl

www.wijnbarjanssenenvandijk.nl

Reageer op dit artikel