artikel

65: De Korenbloem – Tilburg

Café

Stapperij de Korenbloem is een borrel- en eetcafé aan de rand van het centrum in de richting van de universiteit. Handig dat je achter de zaak kunt parkeren. De bar en eetfunctie zijn beide van belang voor dit bedrijf, dat mede door de grote spiegels een overzichtelijk geheel is. Het smakelijke La Chouffe is al vier jaar bier van de maand.

65: De Korenbloem – Tilburg

Ondanks de ligging, is het een populair adres. Dat bewijst het volle terras op vrijdagnamiddag. Het is zelfs zo vol dat we besluiten naar binnen te gaan, waar nog wel lege stoelen zijn. De eigenaren staan achter de bar en zorgen ervoor dat het bedienend personeel snel de drankjes naar de gasten brengt. Een van de heren heeft zijn vakantie er net opzitten en moet duidelijk nog wennen aan een andere daginvulling. Op het terras zowel gewone als statafels waaraan groepjes studenten het naderende weekend aan het vieren zijn. Kennelijk komt een deel vaker, want sommigen zijn behept met een eigen bijnaam. Zoals Paul Duvel. Dat snappen we wel. Hij slaat de bokalen met het bleekgele lekkers in hetzelfde tempo naar binnen als de rest van het gezelschap de pilsjes.

De eigenaren blijven jaar na jaar de zaak een beetje opknappen, zonder het roer rigoureus om te gooien. Bewust langzaam, want de openingsuren zijn ruim en ook omdat het een bewuste keuze is een niet al te gelikte tent te worden. Toch merkt een ander jurylid op dat een flinke opknapbeurt geen kwaad kan. ‘Het begint nu allemaal een beetje vies te worden, maar dat is dan ook het enige punt van kritiek.’

Algemene informatie

Gastheren: Leon van den Hoogen en Cecil Groeneweg

Bredaseweg 261, 5037 LA Tilburg

(013) 463 39 80

lvdhoogen@planet.nl

www.stapperijdekorenbloem.nl

Reageer op dit artikel