artikel

7: De Engel – Oldenzaal

Café

Spectaculair binnengekomen op 9 vorig jaar en nu weer twee plaatsjes doorgeschoven. Het Café van het Jaar 2005 maakte ook dit jaar weer flink indruk op onze juryleden. De Engel is dan ook een prachtige zaak. Een mooi en stijlvol interieur, prima sfeer en assortiment. Alles klopt.

7: De Engel – Oldenzaal

In de heetste maanden van het jaar is er zelfs een speciale zomerbier-kaart. De aandacht voor bier is sowieso groot. Ook dit café is aangesloten bij de ABT. Ons vrouwelijke gezelschap had iets meer van het wijnassortiment verwacht. Zeker omdat de fraaie wijnrank op het terras suggesties wekt op dit terrein. Het terras is netjes, met als leuk detail dat de drankenkaart aan de poot onder de terrastafel zit. Handig voor als het een keer regent.

Het personeel is alert en vakkundig en weet veel te vertellen over de bieren die verkocht worden. Gasten worden snel opgemerkt en op tijd wordt gevraagd of nog een tweede bestelling ingeschonken kan worden.

Het jurylid merkt op: ‘Dit café steekt met kop en schouders boven alle zaken uit die ik tijdens deze juryronde heb mogen bezoeken.’ Wel merkt hij op dat het aantal hapjes bij het bier beperkt is, al zijn de geserveerde stukjes worst en kaas wel van goede kwaliteit. Ze komen uit de regio en zelfs de naam van de slager of kaasmaker is vermeld. Wij krijgen de indruk dat er langzamerhand wel meer te eten valt bij dit café. Tijdens één van onze bezoeken horen we dat eigenaar Bas met vriendin Margriet in de keuken bezig is met het maken van appeltaart en het draaien van gehaktballen. Even later laat ze vol trots haar hbo-afstudeerscriptie zien. We kunnen alleen maar hopen dat zij fulltime het personeelsbestand komt aanvullen. ‘Ze is slim, gastvrij en heeft klasse’, merkt een ander jurylid op. ‘Een aanwinst voor dit bedrijf.’

Algemene informatie

Gastheer: Bas Boerrigter

Groote Markt 14, 7571 EC Oldenzaal

(0541) 52 19 03

info@bierlokaaldeengel.nl

www.bierlokaaldeengel.nl

Reageer op dit artikel