artikel

72: North End – Leiden

Café

North End heeft alles in zich om tot de top 20 van deze lijst te horen. Een mooie Engelse pub aan een van de Leidse grachten. Binnen blinkt en schittert het en op de beeldschermen kan rugby of cricket worden gekeken.

72: North End – Leiden

Voor de deur van het karakteristieke hoekpand ligt een drijvend terras. Kortom, een prima plek om een Engelse pub te beleven zonder de Noordzee over te moeten. Met als voordeel bovendien dat het niet ramvol staat met drinkende Engelsen.

Dat het café ook dit jaar in het ‘rechterrijtje’ figureert, komt met name door het ontbreken van oprechte gastvrijheid bij het bedienend personeel. Er wordt stevig doorgewerkt, maar we missen een gevoel van welkom. Leuk dat u er bent! Op het terras voor de deur wordt bediend, binnen moet de gast naar de bar komen. Ook dat past in de Engelse sfeer.

Van whisky weten ze het een en ander af. Er is een enorme selectie aanwezig en de bijbehorende kaart heeft het formaat van een telefoonboek. Dit jaar kwamen er zelfs een whiskyrondvaart en vijftig flesjes van de Amerikaanse whiskyequivalent Bourbon. ‘Als ik het kontje uit een fles Ierse whiskey bestel, wil de ene barman mij daar een euro voor rekenen. De ander kent blijkbaar de uitdrukking ‘Wie het kannengeluk heeft mag het al behouden’, en ik krijg het slokje toch voor niets’, schrijft het jurylid.

Algemene informatie

Gastheer: Martijn Snoeck

Noordeinde 55, 2311 CB Leiden

(071) 512 15 41

northend@xs4all.nl

www.north-end.nl

Reageer op dit artikel