artikel

74: Dudok – Rotterdam

Café

Dudok is een vaste waarde in de havenstad. Een prachtig groot en oud industrieel pand met grote ramen. Een mooie combinatie van architectuur, kunst en cultuur! De levendige sfeer die de zaak lang kenmerkte, kwamen we dit jaar echter niet tegen.

74: Dudok – Rotterdam

Als we naar binnen willen, moeten we ons langs een paar rokende gasten wurmen die de deur blokkeren en niet van plan zijn een stapje opzij te doen. Hufters! De paar personeelsleden die er ook staan, grijpen niet in, zeggen ook geen gedag, en wijzen zelfs een paar gasten na die net vertrekken. Oma leerde het ons al: ‘Wijzen is onbeleefd, jongen!’

Eenmaal binnen blijft Dudok die pracht van een ruimte die het was en nog steeds is. Helaas is het met de gastvrijheid droevig gesteld. Eenmaal aan tafel moet het jurylid denken aan een betoog dat hij ooit bijwoonde van een horecakenner. Deze hield zijn toehoorders voor: ‘Als je een kledingzaak binnenkomt dan moet het personeel alles uit de kast halen om je een kledingstuk te verkopen. In de horeca weet je zeker dat de mensen die binnen komen iets komen kopen. Maar waarom verkopen jullie dan niet!?, wreef hij de zaal zout in de wonde. Bij Dudok heeft het personeel die lezing duidelijk gemist. Dit grand café moet er flink aan trekken, wil de zaak volgend jaar nog in deze lijst figureren.

Algemene informatie

Eigenaren: Ton van Zanten en Aad van der Wel

Meent 88, 3011 JP Rotterdam

(010) 433 31 02

rotterdam@dudok.nl

www.dudok.nl

Reageer op dit artikel