artikel

75: De Markt – Zevenaar

Café

December 2009, de telefoon gaat. Aan de andere kant van de lijn Maurice Willemsen. De eigenaar van De Markt zegt het jammer te vinden dat hij met zijn bedrijf naar de onderste regionen van de lijst is gezakt. Na jaren stukken hoger te hebben gestaan, snapt hij wel dat moet worden plaatsgemaakt voor andere bedrijven, is zijn verklaring.

75: De Markt – Zevenaar

Maar zo werkt het natuurlijk niet. De daling was het gevolg van meerdere rapportages, waarin keer op keer werd gesproken over verslapping in de bedrijfsvoering. Pas nu weten we dat dit het gevolg was van de overval op zijn zaak waarmee Willemsen werd geconfronteerd en die meer impact op hem had dan de buitenwacht kon bevroeden.

Dit laatste hoorden we overigens pas recent. En dat Willemsen de klap gelukkig weer min of meer te boven is, hadden we ondertussen ook al gehoord van de juryleden die de zaak bezochten. De Markt staat er weer. Straalt weer zelfbewustzijn uit of opmerkingen van die strekking. Dus is het met recht dat dit grote bedrijf in het hart van ‘slaapstad’ Zevenaar weer de weg omhoog maakt. Het terras onderging dit jaar een opknapbeurt. De Grolsch-logo’s werden vervangen door het eigen De Markt-beeldmerk. Sterk.

‘De Markt functioneerde gisterenavond top’, meldt een jurylid. ‘Wat een soepele, gastvrije en geoliede horecamachine. Medewerkers die er lol in hebben. Er is geïnvesteerd in het terras en dat is te zien, want het is de drukst bezochte op het plein. De schwung zit weer in het bedrijf. Mijn studerende kinderen vinden dit een prima tent, maar ook wat oudere gasten vermaken zich. Op een vlotte en vriendelijke manier zorgt Koen ervoor dat alle nieuwe gasten snel een plaatsje krijgen. De handhelds werken vanavond prima. Ze kunnen er zelfs op afstand de terrasverwarming mee aanzetten.’

Volgens Willemsen vertalen het actieve beleid en de investeringen zich in een forse omzetstijging. Als het zo doorgaat, wordt 2010 het beste jaar van De Markt, aldus Willemsen. Met een goed gevoel verlaten we Zevenaar. Om er snel weer terug te komen!

Algemene informatie

Eigenaar: Maurice Willemsen

Markt 3, 6901 AE Zevenaar

(0316) 34 38 00

info@grandcafedemarkt.nl

www.grandcafedemarkt.nl

Reageer op dit artikel