artikel

77: Babo – Arnhem

Café

In zekere zin kun je zeggen dat Babo stuivertje heeft gewisseld met stadsgenoot Florian. Die laatste was tijden het hipste horecajongetje van de klas, maar is het laatste jaar achteruitgegaan door een eigenaar op te grote afstand van zijn zaak en het niet tijdig inzien van de kwalijke gevolgen ervan.

77: Babo – Arnhem

Bijna als vanzelf zag je een deel van het cliënteel richting Babo lopen. Die gelegenheid is nu een paar jaar open en vanaf het begin zelfbewust zonder arrogant over te komen. Met uitstekende koffie, een fijne ‘open’ inrichting en een originele kaart voor streekproducten. En niet te vergeten veel keuze in wijn, waardoor de zaak goed wordt gevonden door vrouwelijke gasten.

Op meerdere momenten stappen we er binnen. De eerste keer rond half 9 – de laatste eters op het terras, binnen is het rustig. Om 10 uur keren we terug en puilt het uit met 30-plussers die wijn of bier drinken en volop met elkaar praten. Dit voelt heel erg goed. Beide keren worden we attent geholpen.

Ook op een drukke vrijdagavond in september zien we dat het op rolletjes loopt. De leuke bardame zet vlot de gevraagde biertjes op de toog. Aan de tafeltjes langs de ramen is het gezellig druk met mensen die het duidelijk naar de zin hebben. De bediening is sociaal intelligent, heeft voldoende vakkennis en is vlot. Altijd oogcontact bij het bestellen en uitserveren en niet gestrest, ook al is het druk. Een prima bedrijf. Voor vrouwen en leuke mannen, omdat het veilig, licht en vriendelijk is met veel aandacht voor wijn.

Foto: Michel Zoeter – 189522 – 015

Algemene informatie

Gastvrouw: Rosalie Groothuis

Bovenbeekstraat 28, 6811 CV Arnhem

(026) 443 46 04

cafe@babocafe.nl

www.babocafe.nl

Reageer op dit artikel