artikel

79: De Zaak – Utrecht

Café

Een lekker eigenzinnig café in het hartje van de stad en met uitzicht op het stadhuisplein, dus is altijd leven voor de deur. Wie graag trouwjurken kijkt, gaat een middagje op het terras zitten. Er komen er geheid een paar voorbij.

79: De Zaak – Utrecht

Het publiek is eigenzinnig en cultureel. De Zaak is niet groot, pakweg 100 m2. Links een lange bar, de rest ingericht met tafeltjes en stoeltjes, en twee wanden met voldoende daglicht. Boven de bar hangt een vleugel van een oud vliegtuig, waarin de barverlichting is verwerkt. De sfeer is ontspannen, veel vaste gasten. Iedereen weet dat meestal maar één persoon werkt en dus worden kopjes en glazen zelf naar de bar gebracht.

Op het krijtbord voor de deur valt te lezen dat het broodtrommeltje voor tussen de middag ook in de zaak mag worden genuttigd. Sympathiek, en er wordt ook nog eens gretig gebruik van gemaakt. Het interieur is verder een beetje retro-Amerikaans of iets wat in die richting komt. Iets vergelijkbaars zouden we zo in Nederland in ieder geval niet weten. Het assortiment is eenvoudig maar compleet en het terras oogt verzorgd met warme plaids voor over de knieën.

Tijdens een bezoek is het meisje achter de bar erg druk met het maken van koffie en afrekenen. Toch worden we welkom geheten en snel geholpen. We hebben dorst en met een leuke zinspeling door de bardame wordt gelijk aangestuurd op een tweede bestelling. De bieren zijn goed getapt en worden netjes neergezet. Dit is een prachtzaak en aan het ‘meewerken’ van de gasten zie je dat dit ‘hun’ zaak is. Nieuwkomers worden niet buitengesloten. Een beter compliment kun je als café niet krijgen.

Algemene informatie

Bedrijfsleider: Thomas Marcin

Korte Minnebroederstraat 9, 3512 GG Utrecht

(030) 231 53 10

info@dezaak-utrecht.nl

www.dezaak-utrecht.nl

Reageer op dit artikel