artikel

8: De Nieuwe Dikke Dries – Utrecht

Café

Eén van de bekendste cafés van Utrecht en een puik adres voor koffie, biertje of prima hap. Twee jaar geleden nog gestegen naar de top 3, maar door op details steken te laten vallen is de grote sprong voorwaarts net niet gemaakt.

8: De Nieuwe Dikke Dries – Utrecht

Niets ten nadele van dit café, dit is nog steeds een adres waar we maar wat graag komen. Een paar jaar geleden werd de formule verbreed. De nadruk kwam minder op de piekmomenten in het weekend te liggen, maar gestreefd werd naar een bredere invulling om zo ook door de week meer gasten te trekken. Dat lijkt prima gelukt. De zaak oogt verzorgd. Verse bloemen op tafel en het geheel maakt een overzichtelijke indruk. Hier wil je als gast graag gezien worden.

Dit voorjaar bezoekt één van de juryleden het café. Deze barspecialist kijkt kritisch rond en concludeert: ‘Dit is een Amstel café. Dat zie je zo. De toevoeging van Heineken Ice Cold en met name Jills zijn voor mij net iets te ‘hippe’ introducties die minder bij de uitstraling van dit café passen. Daarentegen krijgt de wijn, het gedestilleerd en de warme dranken volop aandacht en worden goed gepresenteerd. Wel is de bar fout geautomatiseerd. Sommige bieren staan op ‘computap’, anderen niet. Hardlopers gedestilleerd op een speedrack en de rest van het gedestilleerd op alfabetische volgorde waarvan niet elke fles geseald is. Al met al een pittige investering maar helaas niet sluitend.’

Dat dit jaar een paar plaatsen moesten worden ingeleverd heeft niet zo zeer met de barinrichting te maken, maar meer met een aantal andere kritische opmerkingen. Alsof de aandacht er af en toe niet helemaal bij was en het personeel wat aansturing miste. Zo ontbreekt een servetje bij de borrelgarnituur, wordt het ijs voor de frisdranken met de hand uit de bak gepakt en zou de menukaart meer vis- en vegetarische gerechten mogen bevatten. Wat verder stoorde, was het ontbreken van een toiletdeur voor het herentoilet.

Algemene informatie

Eigenaars: Jos en Ursula de Winter

Oudkerkhof 36, 3512 GL Utrecht

(030) 231 91 12

info@nieuwedikkedries.nl

www.nieuwedikkedries.nl

Reageer op dit artikel